Кецман "прогања" Перасовића!

Хрвати на тренингу у Арени Загреб реконструисали кош за победу Партизана над Цибоном у финалу АБА лиге 2010.

Кошарка 14.08.2015 | 13:40
Кецман "прогања" Перасовића!

Репрезентација Хрватске у петак од 21.00 дочекује Немачку, предвођену асом Далас Маверикса Дирком Новицким.

За обе екипе ће то бити једна у низу провера пред почетак Европског првенства (5-20. септембар), а куриозитет је да ће селектор "ватрених" Велимир Перасовић водити утакмицу у Арени Загреб први пут након финала регионалне лиге између Цибоне и Партизана 2010. године.

Као што је познато, та утакмица завршена је победом Партизана 75:74, пошто је Душан Кецман кошем уз звук сирене, са своје половине, неутралисао тројку Бојана Богдановића, сада члана Бруклин Нетса.

"На то сам брзо заборавио, али сад смо све реконструисали", изјавио је Перасовић, а преноси портал "24 сата".

"Одиграли смо и акцију за ону Бојанову трицу, а чак је и Томица Мијатовић био ту, па смо покушали да га изгурамо с терена", алудирао је некадашњи стратег Цибоне на превремену прославу победе и титуле те априлске вечери...

Занимљиво је да су и Цибона и Партизан некадашњи прваци Европе, а да последњих година не само да више не играју Евролигу, него пролазе кроз огромне финансијске потешкоће.

"Цибона представља традицију и Хрватске и Загреба и требало би да има другачији третман државе и града - да остане велики клуб, а не као прошле сезоне, када је изборила пласман у Евролигу, па да отказује учешће и доживљава да ове сезоне екипа прими само једну плату. То се дешава и нама у Србији. Из те позиције најбоље знамо колико је то неправедно и колико боли", рекао је Душко Вујошевић приликом последњег гостовања у Загребу, фебруара ове године.

Загрепчани су лета 2014, после освајања АБА лиге, одустали од наступа у Евролиги, продали свог највећег бисера Дарија Шарића и кренули у мукотрпан процес опоравка, базирајући будућност на неколицини 18-годишњака огромног потенцијала, као што су Анте Жижић, Ивица Зубац, Ник Славица и Бруно Скокна.

За разлику од њих, црно-бели притиснути милионским дуговима, практично без икакве подршке државе и спонзора, тек треба да виде колико дубоко ће потонути, пре него што евентуално "одскоче" у позитивном смеру...

Арена Загреб биће домаћин Ц групе предстојећег Еуробаскета, а тамо ће поред Хрватске играти Словенија, Грчка, Македонија, Грузија и Холандија.

Коментари / 0

Оставите коментар