Kecman "proganja" Perasovića!

Hrvati na treningu u Areni Zagreb rekonstruisali koš za pobedu Partizana nad Cibonom u finalu ABA lige 2010.

Košarka 14.08.2015 | 13:40
Kecman "proganja" Perasovića!

Reprezentacija Hrvatske u petak od 21.00 dočekuje Nemačku, predvođenu asom Dalas Maveriksa Dirkom Novickim.

Za obe ekipe će to biti jedna u nizu provera pred početak Evropskog prvenstva (5-20. septembar), a kuriozitet je da će selektor "vatrenih" Velimir Perasović voditi utakmicu u Areni Zagreb prvi put nakon finala regionalne lige između Cibone i Partizana 2010. godine.

Kao što je poznato, ta utakmica završena je pobedom Partizana 75:74, pošto je Dušan Kecman košem uz zvuk sirene, sa svoje polovine, neutralisao trojku Bojana Bogdanovića, sada člana Bruklin Netsa.

"Na to sam brzo zaboravio, ali sad smo sve rekonstruisali", izjavio je Perasović, a prenosi portal "24 sata".

"Odigrali smo i akciju za onu Bojanovu tricu, a čak je i Tomica Mijatović bio tu, pa smo pokušali da ga izguramo s terena", aludirao je nekadašnji strateg Cibone na prevremenu proslavu pobede i titule te aprilske večeri...

Zanimljivo je da su i Cibona i Partizan nekadašnji prvaci Evrope, a da poslednjih godina ne samo da više ne igraju Evroligu, nego prolaze kroz ogromne finansijske poteškoće.

"Cibona predstavlja tradiciju i Hrvatske i Zagreba i trebalo bi da ima drugačiji tretman države i grada - da ostane veliki klub, a ne kao prošle sezone, kada je izborila plasman u Evroligu, pa da otkazuje učešće i doživljava da ove sezone ekipa primi samo jednu platu. To se dešava i nama u Srbiji. Iz te pozicije najbolje znamo koliko je to nepravedno i koliko boli", rekao je Duško Vujošević prilikom poslednjeg gostovanja u Zagrebu, februara ove godine.

Zagrepčani su leta 2014, posle osvajanja ABA lige, odustali od nastupa u Evroligi, prodali svog najvećeg bisera Darija Šarića i krenuli u mukotrpan proces oporavka, bazirajući budućnost na nekolicini 18-godišnjaka ogromnog potencijala, kao što su Ante Žižić, Ivica Zubac, Nik Slavica i Bruno Skokna.

Za razliku od njih, crno-beli pritisnuti milionskim dugovima, praktično bez ikakve podrške države i sponzora, tek treba da vide koliko duboko će potonuti, pre nego što eventualno "odskoče" u pozitivnom smeru...

Arena Zagreb biće domaćin C grupe predstojećeg Eurobasketa, a tamo će pored Hrvatske igrati Slovenija, Grčka, Makedonija, Gruzija i Holandija.

Komentari / 0

Ostavite komentar