Зашто Вила и Јунајтед играју у петак?

Дуел у Бирмингему, којим ће бити "отворено" друго коло Премијер лиге, у сваком случају ући ће у историју острвског фудбала.

Фудбал 14.08.2015 | 18:40
Зашто Вила и Јунајтед играју у петак?

Изузев чувеног "Боксинг деја", енглески премијерлигашки НИКАД нису играли петком. До ове седмице.

Астон вила и Манчестер јунајтед одиграће први меч новог кола у необичном термину - сутра, од 20.45 часова у Бирмингему. Зашто? Зато што то тражи полиција.

Првобитно је било одређено да меч почне у суботу предвече, у регуларном термину од 16.30 часова. Међутим, тимови Тима Шервуда и Луја Ван Гала на терен ће вече раније, јер ће се у суботу у истом граду одржати марш "Енглеске одбрамбене лиге".

Организација која се спроводи масовне уличне протесте против исламизма, шеријата и исламског екстремизма заказала је скуп за суботу, па су надлежни захтевали од клубова да се томе прилагоде, што су они и урадили.

Постојала је и понуда да меч буде померен за недељу, али то није могуће због обавеза Манчестер јунајтеда у баражу за Лигу шампиона, који почиње следеће недеље.

Да ли ће слични случај бити поновљен ове сезоне? Могуће, али не и обавезно. Међутим, за следећу годину постоји званични план да се бар по једна утакмица сваког кола игра и петком.

У вези са предстојећом утакмицом, постоји још неколико занимљивих података:

- Астон вила није победила Јунајтед код куће у премијерлигашкој утакмици од августа 1995. године.

- "Црвени ђаволИ" победили су тим из Бирмингема чак 32 пута. Ниједан тим Премијер лиге није био тако успешан ни против једног ривала у том рангу.

- Верј Руни (на слици) постигао је против Виле чак 13 голова - више него против било ког другог премијерлигашког ривала.

- Астон вила није "отворила" сезону узастопним тријумфима од сезоне 1999/2000.

Овог викенда, на програму су утакмице:

У петак:

Вила - Јунајтед 20.45

У суботу:

Саутемптон - Евертон 13.45
Вест Хем - Лестер 16.00
Свонси - Њукасл
Сандерленд - Норич
Тотенхем - Стоук
Вотфорд - ВБА

У недељу:

Кристал Палас - Арсенал 14.30
Манчестер сити - Челси17.00

Коментари / 0

Оставите коментар