Zašto Vila i Junajted igraju u petak?

Duel u Birmingemu, kojim će biti "otvoreno" drugo kolo Premijer lige, u svakom slučaju ući će u istoriju ostrvskog fudbala.

Fudbal 14.08.2015 | 18:40
Zašto Vila i Junajted igraju u petak?

Izuzev čuvenog "Boksing deja", engleski premijerligaški NIKAD nisu igrali petkom. Do ove sedmice.

Aston vila i Mančester junajted odigraće prvi meč novog kola u neobičnom terminu - sutra, od 20.45 časova u Birmingemu. Zašto? Zato što to traži policija.

Prvobitno je bilo određeno da meč počne u subotu predveče, u regularnom terminu od 16.30 časova. Međutim, timovi Tima Šervuda i Luja Van Gala na teren će veče ranije, jer će se u subotu u istom gradu održati marš "Engleske odbrambene lige".

Organizacija koja se sprovodi masovne ulične proteste protiv islamizma, šerijata i islamskog ekstremizma zakazala je skup za subotu, pa su nadležni zahtevali od klubova da se tome prilagode, što su oni i uradili.

Postojala je i ponuda da meč bude pomeren za nedelju, ali to nije moguće zbog obaveza Mančester junajteda u baražu za Ligu šampiona, koji počinje sledeće nedelje.

Da li će slični slučaj biti ponovljen ove sezone? Moguće, ali ne i obavezno. Međutim, za sledeću godinu postoji zvanični plan da se bar po jedna utakmica svakog kola igra i petkom.

U vezi sa predstojećom utakmicom, postoji još nekoliko zanimljivih podataka:

- Aston vila nije pobedila Junajted kod kuće u premijerligaškoj utakmici od avgusta 1995. godine.

- "Crveni đavolI" pobedili su tim iz Birmingema čak 32 puta. Nijedan tim Premijer lige nije bio tako uspešan ni protiv jednog rivala u tom rangu.

- Verj Runi (na slici) postigao je protiv Vile čak 13 golova - više nego protiv bilo kog drugog premijerligaškog rivala.

- Aston vila nije "otvorila" sezonu uzastopnim trijumfima od sezone 1999/2000.

Ovog vikenda, na programu su utakmice:

U petak:

Vila - Junajted 20.45

U subotu:

Sautempton - Everton 13.45
Vest Hem - Lester 16.00
Svonsi - Njukasl
Sanderlend - Norič
Totenhem - Stouk
Votford - VBA

U nedelju:

Kristal Palas - Arsenal 14.30
Mančester siti - Čelsi17.00

Komentari / 0

Ostavite komentar