Београд: Јака детонација у Раковици

Око 17 сати дошло је до детонације и пожара у рециклажном центру фирме "Митеко" у општини Раковица у ком није било повређених. Према првим подацима, нема опасности по животну средину, а горело је буре с пестицидима.

Србија 13.08.2015 | 17:58
Београд: Јака детонација у Раковици

У Улици ослобођења 39,  данас после подне избио је пожар који је угашен, а повређених нема. Пожар је избио у рециклажном центру фирме "Митеко", компанији која се бави збрињавањем индустријског и опасног отпада.

У Раковици се чула јака детонација и ширио се густ и црни дим који је узнемирио грађане.

Начелник Управе за ванредне ситуације у Београду Раде Милошевић рекао је за МОНДО да су екипе управе вршиле мерење загађења ваздуха одмах после пожара и да нису уочиле повишене вредности.

Потом је и екотоксиколошка екипа Градског завода за јавно здравље изашла на терен да испита ваздух, али се резултати тих анализа могу очекивати тек сутра, пошто трају 24 сата.

Према његовим речима, запалило се буре од око 100 литара у складишту.Он је за Мондо потврдио да је у питању пестицид.

На питање да ли је потребно да грађани Раковице предузму нешто да би се заштитили, он је рекао да је пожар био мањег обима, да је кратко трајао, да нема информација да је било шта штетно по здравље људи, али да је свакако потребан опрез.

Извор: Мондо

Коментари / 0

Оставите коментар