Beograd: Jaka detonacija u Rakovici

Oko 17 sati došlo je do detonacije i požara u reciklažnom centru firme "Miteko" u opštini Rakovica u kom nije bilo povređenih. Prema prvim podacima, nema opasnosti po životnu sredinu, a gorelo je bure s pesticidima.

Srbija 13.08.2015 | 17:58
Beograd: Jaka detonacija u Rakovici

U Ulici oslobođenja 39,  danas posle podne izbio je požar koji je ugašen, a povređenih nema. Požar je izbio u reciklažnom centru firme "Miteko", kompaniji koja se bavi zbrinjavanjem industrijskog i opasnog otpada.

U Rakovici se čula jaka detonacija i širio se gust i crni dim koji je uznemirio građane.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu Rade Milošević rekao je za MONDO da su ekipe uprave vršile merenje zagađenja vazduha odmah posle požara i da nisu uočile povišene vrednosti.

Potom je i ekotoksikološka ekipa Gradskog zavoda za javno zdravlje izašla na teren da ispita vazduh, ali se rezultati tih analiza mogu očekivati tek sutra, pošto traju 24 sata.

Prema njegovim rečima, zapalilo se bure od oko 100 litara u skladištu.On je za Mondo potvrdio da je u pitanju pesticid.

Na pitanje da li je potrebno da građani Rakovice preduzmu nešto da bi se zaštitili, on je rekao da je požar bio manjeg obima, da je kratko trajao, da nema informacija da je bilo šta štetno po zdravlje ljudi, ali da je svakako potreban oprez.

Izvor: Mondo

Komentari / 0

Ostavite komentar