"Имамо радни материјал за нови закон о раду"

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић изјавио је да ће ресорно министарство крајем августа настојати поново да окупи социјалне партнере ради разговора о новом закону о раду, те да ће поново активирати Радну групу за израду тог закона.

Република Српска 13.08.2015 | 22:57
 "Имамо радни материјал за нови закон о раду"

“Никаквог радног материјала новог закона о раду нема у смислу да су га социјални партнери усаглашавали, него је то почетни радни материјал који социјални партнери тек треба да усагласе и да заједно траже законско рјешење које је прихватљиво за све”, рекао је Савановић Срни.

Савановић је рекао да Влада Републике Српске не крије текст новог нацрта закона о раду, јер нема никаквог радног материјала тог нацрта закона.

Савановић је рекао да нови закон о раду неће садржавати неке битне измјене у односу на постојећи Закон о раду, истичући увјерење да је могуће постићи договор са социјалним партнерима о новом закону о раду.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске сматра да је реално да ће до краја године у Народној скупштини Српске бити усвојен нови закон о раду.

“Нови закон о раду је претпоставка свих претпоставки, у смислу да се може разговарати са међународним финансијским организацијама о инвестирању и запошљавању младих људи”, истакао је Савановић.

Он је рекао да се новим законом о раду послодавцима мора омогућити да инвестирају, улажу и отварају фабрике и производњу како би млади људи кроз реални сектор нашли запослење.

“Суштина свих закона и регулатива је да овај простор направи одрживим за живот грађана”, закључио је Савановић.

Странка Напредна Српска саопштила је данас да нико од надлежних владиних органа и ресорног министарства није јавности дао на увид текст нацрта новог закона о раду Републике Српске, иако је ријеч о једном системском закону за чији садржај је заинтересован највећи број грађана Републике Српске.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Браво

13.08.2015 16:53

Браво за Напредну Српску која је натјерла министра да лазе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савановицу

13.08.2015 16:58

Па министре објави онда текст као радни материјал

Name

Бежи бре..

13.08.2015 17:03

Има материјал - нема материјал, има радни материјал - нема радни материјал, има почетни материјал - нема почетни материјал.., а шта уопште има..??!! Социјални партнери ће ово па би онда оно... Нико не зна ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно

13.08.2015 17:18

Има има министре у вашем министарству 2 верзије пишу ! Притисни га Сукало пропјеват це

Name

Па Има

13.08.2015 17:21

Па има радни материјал видиш да је одговорио Сукалу али не смије да објави

Name

ГО

13.08.2015 17:37

Министир се јавља са мора телефоном и казе лажемо вас и добро нам је

Name

Ццццц

14.08.2015 07:52

Има материјал код комшија у Федерацији, цопy пасте и готова ствар..

Name

ГАСТАРБАЈТЕР

13.08.2015 18:11

ОВО ЈЕ ДОГОВОР МИШИЋКЕ И МИНИСТРА РАДА... ПАДА ВЛАДА У РОКУ ОД 60 ДАНА ЗБОГ ОПШТЕГ БАНКРОТА, АКО НЕ ДОБИЈУ НОВАЦ ОД ММФ-А ... АЛИ УВЈЕК ИМА АЛИИИ... ММФ ЋЕ ОНДА ТРАЖИТИ НОВУ ВЛАДУ И НЕКОРУМПИРАНЕ МИНИСТРЕ... ПОГЛЕДАЈТЕ ШТА СТРАНЦИ РАДЕ ЧОВИЋУ И ИЗЕТБЕГОВИЋУ (МОРАЈУ ЧУВАТИ КОАЛИЦИЈУ НА БИХ НИВОУ БЕЗ ОБЗИРА НА ОПШТУ СВАЂУ), А ЗА ДОДИКА ДА НЕ ПРИЧАМ... ОВА ЗЕМЉА СИГУРНО ИДЕ У ЕУ - ТО ЈЕ КОНАЧНО ПРИХВАТИЛА И СРБИЈА... РАЗЛОГ - КОНАЧНО ОПЕТ СВИ СРБИ У ЈЕДНОЈ ДРЖАВИ... ПА ТО НИЈЕ ТАКО НИ ЛОШЕ, АЛИ НЕ ОДГОВОРА ОВИМ НАШИМ МАЛОУМНИМ ПОЛИТИЧКИМ ТАЈКУНИМА, ЈЕР ЋЕ КОНАЧНО ИЗГУБИТИ УТИЦАЈ ДА ВЛАДАЈУ И ПЉАЧКАЈУ СВАКИ СВОЈ НАРОД...

ОДГОВОРИТЕ
Name

социјалити

13.08.2015 22:08

Па бивси министар је био.аматер за овога гос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брле

13.08.2015 23:08

Овај министар, исти лазов као Дјокиц, као да га је он направио. Када зине слазе. Зар има висе радника који вјерују оваквим лазовима?

ОДГОВОРИТЕ