"Imamo radni materijal za novi zakon o radu"

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je da će resorno ministarstvo krajem avgusta nastojati ponovo da okupi socijalne partnere radi razgovora o novom zakonu o radu, te da će ponovo aktivirati Radnu grupu za izradu tog zakona.

Republika Srpska 13.08.2015 | 22:57
 "Imamo radni materijal za novi zakon o radu"

“Nikakvog radnog materijala novog zakona o radu nema u smislu da su ga socijalni partneri usaglašavali, nego je to početni radni materijal koji socijalni partneri tek treba da usaglase i da zajedno traže zakonsko rješenje koje je prihvatljivo za sve”, rekao je Savanović Srni.

Savanović je rekao da Vlada Republike Srpske ne krije tekst novog nacrta zakona o radu, jer nema nikakvog radnog materijala tog nacrta zakona.

Savanović je rekao da novi zakon o radu neće sadržavati neke bitne izmjene u odnosu na postojeći Zakon o radu, ističući uvjerenje da je moguće postići dogovor sa socijalnim partnerima o novom zakonu o radu.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske smatra da je realno da će do kraja godine u Narodnoj skupštini Srpske biti usvojen novi zakon o radu.

“Novi zakon o radu je pretpostavka svih pretpostavki, u smislu da se može razgovarati sa međunarodnim finansijskim organizacijama o investiranju i zapošljavanju mladih ljudi”, istakao je Savanović.

On je rekao da se novim zakonom o radu poslodavcima mora omogućiti da investiraju, ulažu i otvaraju fabrike i proizvodnju kako bi mladi ljudi kroz realni sektor našli zaposlenje.

“Suština svih zakona i regulativa je da ovaj prostor napravi održivim za život građana”, zaključio je Savanović.

Stranka Napredna Srpska saopštila je danas da niko od nadležnih vladinih organa i resornog ministarstva nije javnosti dao na uvid tekst nacrta novog zakona o radu Republike Srpske, iako je riječ o jednom sistemskom zakonu za čiji sadržaj je zainteresovan najveći broj građana Republike Srpske.

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Bravo

13.08.2015 16:53

Bravo za Naprednu Srpsku koja je natjerla ministra da laze

ODGOVORITE
Name

Savanovicu

13.08.2015 16:58

Pa ministre objavi onda tekst kao radni materijal

Name

Beži bre..

13.08.2015 17:03

Ima materijal - nema materijal, ima radni materijal - nema radni materijal, ima početni materijal - nema početni materijal.., a šta uopšte ima..??!! Socijalni partneri će ovo pa bi onda ono... Niko ne zna ništa.

ODGOVORITE
Name

Naravno

13.08.2015 17:18

Ima ima ministre u vašem ministarstvu 2 verzije pišu ! Pritisni ga Sukalo propjevat ce

Name

Pa Ima

13.08.2015 17:21

Pa ima radni materijal vidiš da je odgovorio Sukalu ali ne smije da objavi

Name

GO

13.08.2015 17:37

Ministir se javlja sa mora telefonom i kaze lažemo vas i dobro nam je

Name

Ccccc

14.08.2015 07:52

Ima materijal kod komšija u Federaciji, copy paste i gotova stvar..

Name

GASTARBAJTER

13.08.2015 18:11

OVO JE DOGOVOR MIŠIĆKE I MINISTRA RADA... PADA VLADA U ROKU OD 60 DANA ZBOG OPŠTEG BANKROTA, AKO NE DOBIJU NOVAC OD MMF-A ... ALI UVJEK IMA ALIII... MMF ĆE ONDA TRAŽITI NOVU VLADU I NEKORUMPIRANE MINISTRE... POGLEDAJTE ŠTA STRANCI RADE ČOVIĆU I IZETBEGOVIĆU (MORAJU ČUVATI KOALICIJU NA BIH NIVOU BEZ OBZIRA NA OPŠTU SVAĐU), A ZA DODIKA DA NE PRIČAM... OVA ZEMLJA SIGURNO IDE U EU - TO JE KONAČNO PRIHVATILA I SRBIJA... RAZLOG - KONAČNO OPET SVI SRBI U JEDNOJ DRŽAVI... PA TO NIJE TAKO NI LOŠE, ALI NE ODGOVORA OVIM NAŠIM MALOUMNIM POLITIČKIM TAJKUNIMA, JER ĆE KONAČNO IZGUBITI UTICAJ DA VLADAJU I PLJAČKAJU SVAKI SVOJ NAROD...

ODGOVORITE
Name

socijaliti

13.08.2015 22:08

Pa bivsi ministar je bio.amater za ovoga gos.

ODGOVORITE
Name

brle

13.08.2015 23:08

Ovaj ministar, isti lazov kao Djokic, kao da ga je on napravio. Kada zine slaze. Zar ima vise radnika koji vjeruju ovakvim lazovima?

ODGOVORITE