Видео: Ово је, вјероватно, највећи фудбалски промашај године!

Румунска фудбалска легенда Козмин Контра, који је тренутно тренер кинеског прволигаша Гвангжу Р&Ф-а, запитаће се са правом зашто је једно од четири места за странце потрошио на Џеремија Бокилу.

Фудбал 15.08.2015 | 21:20
Видео: Ово је, вјероватно, највећи фудбалски промашај године!

Нападач из Демократске Републике Конго прописно се обрукао у 60. минуту првенственог сусрета са Чангчуном (2:2), пошто је некако успео да промаши читав гол са само два метра.

У Азији постоји правило да један клуб може да региструје највише четири инострана фудбалера са других континената, што су у Гвагжу Р&Ф-у Шпанац Мичел Ереро, Нигеријац Арон Самјуел, Бразилац Ренатињо и поменути Бокила, а ту је и дозвољени један странац из неке друге азијске државе, Кореанац Жанг Хјун-Со.

Контра ће се сигурно после овог меча запитати да ли је узалудно протраћио 2,2 милиона евра, које је уплатио Тереку за Конгоанца, мада је Бокила ипак успео да се искупи поготком пет минута после великог промашаја, што је био и његов први у дресу клуба у који је стигао овог лета.

Бокили је, после великог кикса, био одушевљен када је после корнера главом убацио лопту у мрежу, што је прославио скидањем дреса, и за то добио жути картон.

Бокила је иначе у Тереку прошле сезоне на 17 утакмица мрежу затресао само једном.

Коментари / 0

Оставите коментар