Video: Ovo je, vjerovatno, najveći fudbalski promašaj godine!

Rumunska fudbalska legenda Kozmin Kontra, koji je trenutno trener kineskog prvoligaša Gvangžu R&F-a, zapitaće se sa pravom zašto je jedno od četiri mesta za strance potrošio na Džeremija Bokilu.

Fudbal 15.08.2015 | 21:20
Video: Ovo je, vjerovatno, najveći fudbalski promašaj godine!

Napadač iz Demokratske Republike Kongo propisno se obrukao u 60. minutu prvenstvenog susreta sa Čangčunom (2:2), pošto je nekako uspeo da promaši čitav gol sa samo dva metra.

U Aziji postoji pravilo da jedan klub može da registruje najviše četiri inostrana fudbalera sa drugih kontinenata, što su u Gvagžu R&F-u Španac Mičel Erero, Nigerijac Aron Samjuel, Brazilac Renatinjo i pomenuti Bokila, a tu je i dozvoljeni jedan stranac iz neke druge azijske države, Koreanac Žang Hjun-So.

Kontra će se sigurno posle ovog meča zapitati da li je uzaludno protraćio 2,2 miliona evra, koje je uplatio Tereku za Kongoanca, mada je Bokila ipak uspeo da se iskupi pogotkom pet minuta posle velikog promašaja, što je bio i njegov prvi u dresu kluba u koji je stigao ovog leta.

Bokili je, posle velikog kiksa, bio oduševljen kada je posle kornera glavom ubacio loptu u mrežu, što je proslavio skidanjem dresa, i za to dobio žuti karton.

Bokila je inače u Tereku prošle sezone na 17 utakmica mrežu zatresao samo jednom.

Komentari / 0

Ostavite komentar