Молићемо за помоћ - да ли ћемо добити?

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да ће Србија урадити све што може да помогне мигрантима и да ће тражити помоћ од Европе, али да није сигуран да ли ће је и добити.

Србија 13.08.2015 | 11:40
Молићемо за помоћ - да ли ћемо добити?

Сада да плачемо као да се суочавамо са највећом катаклизмом, нећу у томе да учествујем, то су људи. Ја у кампањи против миграната нећу да учествујем, наши људи су пролазили кроз исту патњу и несрећу, рекао је Вучић новинарима на аеродрому "Никола Тесла".

Вучић је рекао да ће држава помоћи и Кањижи, као што је урадила у случају Прешева, али да не сматра да су сви у Кањижи незадовољни због доласка великог броја миграната.

Нису сви у Кањижи против тога, поготово ако питате људе који имају бизнис локале, сви ће вам рећи да је ситуација обрнута. Помоћи ћемо Кањижи као што чинимо у Прешеву. Београд има већи прилив миграната, па се сналази, рекао је Вучић.

Он је навео да су забиљежена само два инцидента у којима су учествовали мигранти, и то између себе.

Да узмете два најмирнија села у Србији не можете да нађете такав проценат, навео је Вучић.

Вучић је поновио да ће Влада током предстојеће посјете мисије ММФ-а Београду крајем августа тражити од ове међународне финансијске организације простор за повећање плата и пензија, али да то ни по коју цијену не смије да угрози фискалну стабилност земље.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Србин

13.08.2015 09:42

Населити пуста села Србије мигрантима, кад ова наша багра неће да се размнозава, само бјежи у градове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ве: Србин

13.08.2015 10:13

Неце, они иду даље у ЕУ Србија је само транзит. Али најгоре је то сто 94 хиљада са балкана трази азил у ЕУ. Скоро висе него ови из Сирије и Ирака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адис

13.08.2015 10:25

Овај ко Шемса Сулљаковиц некада! Шта год отвориш или укљуциш искоци Вуциц!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

13.08.2015 10:49

Овај цијели мандат само проси.

ОДГОВОРИТЕ