Molićemo za pomoć - da li ćemo dobiti?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija uraditi sve što može da pomogne migrantima i da će tražiti pomoć od Evrope, ali da nije siguran da li će je i dobiti.

Srbija 13.08.2015 | 11:40
Molićemo za pomoć - da li ćemo dobiti?

Sada da plačemo kao da se suočavamo sa najvećom kataklizmom, neću u tome da učestvujem, to su ljudi. Ja u kampanji protiv migranata neću da učestvujem, naši ljudi su prolazili kroz istu patnju i nesreću, rekao je Vučić novinarima na aerodromu "Nikola Tesla".

Vučić je rekao da će država pomoći i Kanjiži, kao što je uradila u slučaju Preševa, ali da ne smatra da su svi u Kanjiži nezadovoljni zbog dolaska velikog broja migranata.

Nisu svi u Kanjiži protiv toga, pogotovo ako pitate ljude koji imaju biznis lokale, svi će vam reći da je situacija obrnuta. Pomoći ćemo Kanjiži kao što činimo u Preševu. Beograd ima veći priliv migranata, pa se snalazi, rekao je Vučić.

On je naveo da su zabilježena samo dva incidenta u kojima su učestvovali migranti, i to između sebe.

Da uzmete dva najmirnija sela u Srbiji ne možete da nađete takav procenat, naveo je Vučić.

Vučić je ponovio da će Vlada tokom predstojeće posjete misije MMF-a Beogradu krajem avgusta tražiti od ove međunarodne finansijske organizacije prostor za povećanje plata i penzija, ali da to ni po koju cijenu ne smije da ugrozi fiskalnu stabilnost zemlje.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Srbin

13.08.2015 09:42

Naseliti pusta sela Srbije migrantima, kad ova naša bagra neće da se razmnozava, samo bježi u gradove.

ODGOVORITE
Name

Ve: Srbin

13.08.2015 10:13

Nece, oni idu dalje u EU Srbija je samo tranzit. Ali najgore je to sto 94 hiljada sa balkana trazi azil u EU. Skoro vise nego ovi iz Sirije i Iraka.

ODGOVORITE
Name

Adis

13.08.2015 10:25

Ovaj ko Šemsa Sulljakovic nekada! Šta god otvoriš ili ukljuciš iskoci Vucic!

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

13.08.2015 10:49

Ovaj cijeli mandat samo prosi.

ODGOVORITE