Хапшења у Фонду за капитална улагања

Полиција је у наставку акције на откривању злоупотреба у Фонду за капитална улагања Војводине ухапсила четири особе осумњичене да су оштетиле Фонд за око 24 милиона динара.

Србија 13.08.2015 | 11:20
Хапшења у Фонду за капитална улагања

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапшени су бивша одговорна особа Фонда за капитална улагања М.М. (60), одговорна особа Специјалне болнице за плућне болести "Др Будислав Бабић" из Беле Цркве Л. Л. (53), одговорна особа самосталне занатске радње "Рад" Б.Б. (57) и одговорна особа у агенције "Кенгур" В.М. (52), саопштило је данас Министарство унутрашњих послова (МУП).

Кривична пријава у редовном поступку биће поднета и против Р.М. (53) и Љ.Б. (47).

По наводима МУП-а приликом изградње објекта за потребе специјалне болнице за плућне болести од новембра 2008. до новембра 2009. године, осумњичени су незаконито изабрали агенцију "Кенгур" за надзор грађевинских радова које је изводила фирма "Рад".

Проверама је утврђено да ти радови нису изведени "у обиму који је назначен у привременим ситуацијама" и да су осумњичени у документацији наводили радове који још нису били изведени.

То су, као веродостојно, оверавали агенција 'Кенгур', представник болнице и представник Фонда за капитална улагања, наводи се у саопштењу и додаје да је по том основу на име неизведених радова извођачу "Рад" за наводне послове плаћено више 16,6 милиона динара.

Проверама је утврђено да предвиђени радови до данас нису окончани, а да притом није активирана банкарска гаранција на износ од 7,5 милиона динара, већ су је осумњичени заменили меницама радње "Рад", које су ненаплативе услед блокаде рачуна те радње.

На тај начин осумњичени су оштетили Фонд за 24.195.785 динара и прибавили противправну имовинску корист радњи "Рад", прецизира се у саопштењу.

Извор: Н1

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лоло

13.08.2015 09:28

Колико је таквих, не би их у року од 5 година све стигле похапсити америчка и руска полиција заједно.

ОДГОВОРИТЕ