Hapšenja u Fondu za kapitalna ulaganja

Policija je u nastavku akcije na otkrivanju zloupotreba u Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine uhapsila četiri osobe osumnjičene da su oštetile Fond za oko 24 miliona dinara.

Srbija 13.08.2015 | 11:20
Hapšenja u Fondu za kapitalna ulaganja

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapšeni su bivša odgovorna osoba Fonda za kapitalna ulaganja M.M. (60), odgovorna osoba Specijalne bolnice za plućne bolesti "Dr Budislav Babić" iz Bele Crkve L. L. (53), odgovorna osoba samostalne zanatske radnje "Rad" B.B. (57) i odgovorna osoba u agencije "Kengur" V.M. (52), saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Krivična prijava u redovnom postupku biće podneta i protiv R.M. (53) i LJ.B. (47).

Po navodima MUP-a prilikom izgradnje objekta za potrebe specijalne bolnice za plućne bolesti od novembra 2008. do novembra 2009. godine, osumnjičeni su nezakonito izabrali agenciju "Kengur" za nadzor građevinskih radova koje je izvodila firma "Rad".

Proverama je utvrđeno da ti radovi nisu izvedeni "u obimu koji je naznačen u privremenim situacijama" i da su osumnjičeni u dokumentaciji navodili radove koji još nisu bili izvedeni.

To su, kao verodostojno, overavali agencija 'Kengur', predstavnik bolnice i predstavnik Fonda za kapitalna ulaganja, navodi se u saopštenju i dodaje da je po tom osnovu na ime neizvedenih radova izvođaču "Rad" za navodne poslove plaćeno više 16,6 miliona dinara.

Proverama je utvrđeno da predviđeni radovi do danas nisu okončani, a da pritom nije aktivirana bankarska garancija na iznos od 7,5 miliona dinara, već su je osumnjičeni zamenili menicama radnje "Rad", koje su nenaplative usled blokade računa te radnje.

Na taj način osumnjičeni su oštetili Fond za 24.195.785 dinara i pribavili protivpravnu imovinsku korist radnji "Rad", precizira se u saopštenju.

Izvor: N1

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

lolo

13.08.2015 09:28

Koliko je takvih, ne bi ih u roku od 5 godina sve stigle pohapsiti američka i ruska policija zajedno.

ODGOVORITE