Монтреал: Нолету се чисти пут, шампион се провукао!

У другом колу Роџерс купа у Монтреалу догодило се неколико изненађења, елиминисани су Бердих, Чилић, Вавринка и Монфис.

Тенис 13.08.2015 | 10:00
Монтреал: Нолету се чисти пут, шампион се провукао!

Рашчистио се пут Новака Ђоковића ка финалу – прво је Доналд Јанг добио Бердиха са 7:6 (7-5), 6:3 и прекинуо низ од 13 пораза од Топ 10 играча, да би касније и Стан Вавринка предао меч Нику Кирјосу због повреде леђа при вођству Аустралијанца 6:7 (8-10), 6:3, 4:0.

Тај меч обележио је и неспортски гест Кирјоса.

Ник Кирјос играо је одлично и био је на путу да савлада Стана Вавринку, а Швајцарац је због повреде предао меч 2. кола Роџерс купа при резултату 6:7, 6:3, 4:0.

Ипак, млади Аустралијанац скандалозним понашањем бацио је сенку на своју победу – током меча у којем је било много емоција Кирјос је увредио ривала рекавши “Кокинакис (76. тенисер света) је је..о твоју девојку“ мислећи на Хрватицу Дону Векић.

“И он је много почео да прича у мом правцу, догодило се у жару борбе. Не знам, само сам то рекао“, прокоментарисао је инцидент Кирјос у интервјуу на терену после меча.

Вавринка у датом тренутку није реаговао, али је на Твитеру одговорио противнику, и то на достојанствен начин.

“Разочаравајуће је видети колегу да буде тако пун непоштовања на начин на који нисам могао ни да замислим. Тако нешто не бих рекао ни најгорем непријатељу. Пасти тако ниско није само неприхватљиво, већ је у то тешко и поверовати. Нема потребе за таквим понашањем на терену и ван њега, надам се да владајућа тела у овом спорту не подржавају ово и да ће устати да одбране интегритет спорта за чије грађење смо вредно радили“, написао је Вавринка, а његов тренер Магнус Норман такође се осврнуо на Кирјосов испад:

“То је било заиста, заиста ниско од Ника Кирјоса. Због тебе се надам да имаш људе око себе који ћете научити неким стварима о животу. Баш лоше“.

Кирјос својим понашањем све више навлачи гнев навијача и од симпатичног момка који је “другачији“ све више постаје омражен у свету тениса.

Претходно је и Џек Сок елиминисао Димитрова, па ће Ђоковић у трећој рунди играти са Американцем од 18.30 по средњоевропском времену.

Јанг ће се у наредној рунди састати са Ернестсом Гулбисом, који је у три сета избацио Росола, док Кирјоса чека Џон Изнер, који је савладао домаћег тенисера Вашека Поспишила 7:6 (7-1), 4:6, 6:3.

Жо-Вилфред Цонга, бранилац титуле, спасао је меч лопту у другом сету и победио Роберта Баутиста-Агута са 5:7, 7:6 (8-6), 7:5 и сада га чека Бернард Томић, који је добио Чилића у два сета.

Роџерс куп, друго коло:
Изнер – Поспишил 7:6 (7-1), 4:6, 6:3
Цонга – Баутиста-Агут 5:7, 7:6 (8-6), 7:5
Кирјос – Вавринка 6:7 (8-10), 6:3, 4:0, предаја
Гофан – Квери 6:4, 6:4
Томић – Чилић 6:3, 6:4
Јанг – Бердих 7:6 (7-5), 6:3
Гулбис – Росол 6:2, 5:7, 6:3
Милер – Монфис 6:3, 3:6, 7:6 (7-4)

Коментари / 0

Оставите коментар