Montreal: Noletu se čisti put, šampion se provukao!

U drugom kolu Rodžers kupa u Montrealu dogodilo se nekoliko iznenađenja, eliminisani su Berdih, Čilić, Vavrinka i Monfis.

Tenis 13.08.2015 | 10:00
Montreal: Noletu se čisti put, šampion se provukao!

Raščistio se put Novaka Đokovića ka finalu – prvo je Donald Jang dobio Berdiha sa 7:6 (7-5), 6:3 i prekinuo niz od 13 poraza od Top 10 igrača, da bi kasnije i Stan Vavrinka predao meč Niku Kirjosu zbog povrede leđa pri vođstvu Australijanca 6:7 (8-10), 6:3, 4:0.

Taj meč obeležio je i nesportski gest Kirjosa.

Nik Kirjos igrao je odlično i bio je na putu da savlada Stana Vavrinku, a Švajcarac je zbog povrede predao meč 2. kola Rodžers kupa pri rezultatu 6:7, 6:3, 4:0.

Ipak, mladi Australijanac skandaloznim ponašanjem bacio je senku na svoju pobedu – tokom meča u kojem je bilo mnogo emocija Kirjos je uvredio rivala rekavši “Kokinakis (76. teniser sveta) je je..o tvoju devojku“ misleći na Hrvaticu Donu Vekić.

“I on je mnogo počeo da priča u mom pravcu, dogodilo se u žaru borbe. Ne znam, samo sam to rekao“, prokomentarisao je incident Kirjos u intervjuu na terenu posle meča.

Vavrinka u datom trenutku nije reagovao, ali je na Tviteru odgovorio protivniku, i to na dostojanstven način.

“Razočaravajuće je videti kolegu da bude tako pun nepoštovanja na način na koji nisam mogao ni da zamislim. Tako nešto ne bih rekao ni najgorem neprijatelju. Pasti tako nisko nije samo neprihvatljivo, već je u to teško i poverovati. Nema potrebe za takvim ponašanjem na terenu i van njega, nadam se da vladajuća tela u ovom sportu ne podržavaju ovo i da će ustati da odbrane integritet sporta za čije građenje smo vredno radili“, napisao je Vavrinka, a njegov trener Magnus Norman takođe se osvrnuo na Kirjosov ispad:

“To je bilo zaista, zaista nisko od Nika Kirjosa. Zbog tebe se nadam da imaš ljude oko sebe koji ćete naučiti nekim stvarima o životu. Baš loše“.

Kirjos svojim ponašanjem sve više navlači gnev navijača i od simpatičnog momka koji je “drugačiji“ sve više postaje omražen u svetu tenisa.

Prethodno je i Džek Sok eliminisao Dimitrova, pa će Đoković u trećoj rundi igrati sa Amerikancem od 18.30 po srednjoevropskom vremenu.

Jang će se u narednoj rundi sastati sa Ernestsom Gulbisom, koji je u tri seta izbacio Rosola, dok Kirjosa čeka Džon Izner, koji je savladao domaćeg tenisera Vašeka Pospišila 7:6 (7-1), 4:6, 6:3.

Žo-Vilfred Conga, branilac titule, spasao je meč loptu u drugom setu i pobedio Roberta Bautista-Aguta sa 5:7, 7:6 (8-6), 7:5 i sada ga čeka Bernard Tomić, koji je dobio Čilića u dva seta.

Rodžers kup, drugo kolo:
Izner – Pospišil 7:6 (7-1), 4:6, 6:3
Conga – Bautista-Agut 5:7, 7:6 (8-6), 7:5
Kirjos – Vavrinka 6:7 (8-10), 6:3, 4:0, predaja
Gofan – Kveri 6:4, 6:4
Tomić – Čilić 6:3, 6:4
Jang – Berdih 7:6 (7-5), 6:3
Gulbis – Rosol 6:2, 5:7, 6:3
Miler – Monfis 6:3, 3:6, 7:6 (7-4)

Komentari / 0

Ostavite komentar