Како ће се завршити "Игра престола"?

Свако ко је гледао "Гаме оф Тхронес" рећи ће вам да је то најкрвавија, најбруталнија, али и “најзаразнија” серија која се тренутно емитује. Зато многи очекују да ће Џорџ Р.Р. Мартин, писац књига “Песма леда и ватре”, на основу којих се серија снима, сагу окончати у неком крвопролићу.

Занимљивости 13.08.2015 | 11:00
Како ће се завршити "Игра престола"?

Међутим, он каже да то неће бити случај и да ће књиге и серија бити окончани у “горко-слаткој” ноти инспирисаној “Господаром прстенова”.

“Још нисам написао крај. Рекао сам раније да ћу завршити у горко-слатком маниру”, рекао је он за "Обзервер". “Мислим, није никаква тајна да је Толкин много утицао на мене и да волим како је завршен ‘Господар прстенова’. Завршава се победом, али горко слатком. Фродо више никад неће бити исти и одлази у Неумируже Земље. И чишћење Округа – бриљантан рад који нисам разумео кад сам имао 13 година. Мислио сам: ‘Зашто сад? Прича је завршена? Али сваки пут кад читам, разумем бриљантност тог сегмента. Све што могу да кажем је да желим да завршим у том тону. Да ли ћу то постићи, или не, процениће читаоци.”

За разлику од оног што је приказано на крају филма, Хобити из “Господара прстенова” нису се вратили у миран Округ на крају. У Толкиновом епском роману, који је инспирисао Мартина, Бели чаробњак Саруман преузима њихов дом. Тек кад убију Сарумана, Округ се враћа у нормалу. Видећемо како ће се то уклопити у серију и књиге.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар