Kako će se završiti "Igra prestola"?

Svako ko je gledao "Game of Thrones" reći će vam da je to najkrvavija, najbrutalnija, ali i “najzaraznija” serija koja se trenutno emituje. Zato mnogi očekuju da će Džordž R.R. Martin, pisac knjiga “Pesma leda i vatre”, na osnovu kojih se serija snima, sagu okončati u nekom krvoproliću.

Zanimljivosti 13.08.2015 | 11:00
Kako će se završiti "Igra prestola"?

Međutim, on kaže da to neće biti slučaj i da će knjige i serija biti okončani u “gorko-slatkoj” noti inspirisanoj “Gospodarom prstenova”.

“Još nisam napisao kraj. Rekao sam ranije da ću završiti u gorko-slatkom maniru”, rekao je on za "Obzerver". “Mislim, nije nikakva tajna da je Tolkin mnogo uticao na mene i da volim kako je završen ‘Gospodar prstenova’. Završava se pobedom, ali gorko slatkom. Frodo više nikad neće biti isti i odlazi u Neumiruže Zemlje. I čišćenje Okruga – briljantan rad koji nisam razumeo kad sam imao 13 godina. Mislio sam: ‘Zašto sad? Priča je završena? Ali svaki put kad čitam, razumem briljantnost tog segmenta. Sve što mogu da kažem je da želim da završim u tom tonu. Da li ću to postići, ili ne, proceniće čitaoci.”

Za razliku od onog što je prikazano na kraju filma, Hobiti iz “Gospodara prstenova” nisu se vratili u miran Okrug na kraju. U Tolkinovom epskom romanu, koji je inspirisao Martina, Beli čarobnjak Saruman preuzima njihov dom. Tek kad ubiju Sarumana, Okrug se vraća u normalu. Videćemo kako će se to uklopiti u seriju i knjige.

B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar