Кукан: увођење виза - повратак корак уназад

Европска унија не жели да поново уведе визе Србији и другим земљама западног Балкана, али државе у региону треба да учине све да се тешка ситуација с азилантима промени, оценио је шеф делегације Еропског парламента за односе са Србијом Едвард Кукан.

Србија 13.08.2015 | 07:40
Кукан: увођење виза - повратак корак уназад

Кукан је, поводом гласина да би безвизни режим могао да буде доведен у питање, за "Вечерње новости" додао и да би забринутост због могућности укидања безвизног режима могла да буде основана, уколико се драматично стање због броја миграната који путују ка западноевропским земљама не поправи, али да не верује да ће до тога доћи.

Сигуран сам да ће представници ЕУ и земаља у региону, заједничким залагањем, спровести одређене мере које ће уродити плодом и пронаћи одговарајуће решење, сматра Кукан.

Кукан је истакао и да постоји јака политичка воља да се визе поново не уводе, јер би, како је рекао, то био истински корак уназад.

Он је нагласио да Србија сноси одговорност само за своје грађане који на различите начине покушавају да да стигну до земаља ЕУ и да грађанима мора да се објасни да напуштање земље и тражење азила нису начин да се проблеми реше, јер то може да нанесе штету свим грађанима Србије.

Кукан је оценио и да подизање ограде, по одлуци мађарских власти, дуж границе са Србијом, није начин да се настала ситуација реши. Не мислим да би било корисно и од помоћи када бисмо сви почели да подижемо зидове, закључио је Кукан за "Вечерње новости".

Извор: ТАЊУГ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

зоом

13.08.2015 08:48

Ови би хтјели да избјеглице остану у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха ха

13.08.2015 08:50

Ха ха, хоће Србију у ЕУ а уводе им визе. Ха ха који ховнари...ха ха ту ЕУ треба растјерати. Све у море...

ОДГОВОРИТЕ