Уснија Реџепова пребачена у болницу

Легендарна певачица народне музике више од две године бори се са раком плућа. Разболела се пре смрти супруга - хармоникаша Светомира Шешића.

Србија 13.08.2015 | 07:35
Уснија Реџепова пребачена у болницу

Певачица народне музике, Уснија Реџепова, пролази кроз највећу животну драму! Некрунисаној краљици јужњачког мелоса је пре више од две године откривен рак плућа и њено здравствено стање је изузетно озбиљно.

Уснија је месец дана провела у Скопљу код брата и снаје, а како "Новости" сазнају, у уторак је допутовала у Београд и тренутно се налази у једној престоничкој болници. У Македонији није могла да буде хоспитализована, јер није њихов здравствени осигураник.

Певачица родом из Македоније, која се прославила врањским песмама, још крајем јула требало је да дође у Београд на контролу, али није могла да поднесе дуг пут. Она има и три уграђена стента, а због нарушеног здравља не може да брине о себи, па је због тога била код брата са којим је пре два дана допутовала у Београд.

Уснија, која је 25 година на сцени Народног позоришта у Београду играла Коштану, разболела се пре смрти супруга - хармоникаша Светомира Шешића Шелета. Када је истакнути естрадни уметник преминуо пре две године од рака панкреаса, то је Уснију потпуно дотукло.

Његов одлазак оставио је велику тугу и празнину у певачицином срцу. Није могла да се помири са чињеницом да је изгубила човека који јој је био све - супруг, сарадник, пријатељ и велики ослонац у животу. Уснија и Шеле венчали су се 1978. године, али нису имали децу.

Реџепова је оставила неизбрисив траг у народној музици песмама "Казуј крчмо, џеримо", "Због тебе, мори Лено", "Расуле се косе моје", "Од Ниша до Врања", "Ја са југа, ти са севера", "Животе мој"...

Осим брата и снаје, уз Уснију су све време њене колеге и пријатељи са којима се редовно чује телефоном. Кажу да је свесна озбиљности ситуације у којој се налази, али да је јака и велики борац.

Редовно сам у контакту са Уснијом, чуле смо се пре неколико дана - каже за "Новости" њена дугогодишња пријатељица и колегиница Гоца Стојићевић. - Сви смо уз њу, надамо се да ће победити опаку болест. Отићи ћу да је посетим, једва чекам да је видим.

Свим срцем уз Уснију је и певачица Изворинка Милошевић:

Уснија је диван човек и пријатељ. Сви је много волимо, непрестано смо уз њу и храбримо је. Она је велики борац, не предаје се, бори се последњим атомом снаге против невоље која ју је снашла.

Многе Уснијине колеге и пријатељи покушавају да јој помогну у овом тешком тренутку. Међу њима је и чувена македонска певачица Есма Реџепова. Она је изјавила да чини све како би Уснији обезбедила лечење код најбољих стручањака у Немачкој. Многи мисле да су Уснија и Есма сестре, али нису, само носе исто презиме.

Извор: Новости

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Подршка

13.08.2015 06:48

Издржи, Уснија, сви смо уз тебе!

ОДГОВОРИТЕ