Usnija Redžepova prebačena u bolnicu

Legendarna pevačica narodne muzike više od dve godine bori se sa rakom pluća. Razbolela se pre smrti supruga - harmonikaša Svetomira Šešića.

Srbija 13.08.2015 | 07:35
Usnija Redžepova prebačena u bolnicu

Pevačica narodne muzike, Usnija Redžepova, prolazi kroz najveću životnu dramu! Nekrunisanoj kraljici južnjačkog melosa je pre više od dve godine otkriven rak pluća i njeno zdravstveno stanje je izuzetno ozbiljno.

Usnija je mesec dana provela u Skoplju kod brata i snaje, a kako "Novosti" saznaju, u utorak je doputovala u Beograd i trenutno se nalazi u jednoj prestoničkoj bolnici. U Makedoniji nije mogla da bude hospitalizovana, jer nije njihov zdravstveni osiguranik.

Pevačica rodom iz Makedonije, koja se proslavila vranjskim pesmama, još krajem jula trebalo je da dođe u Beograd na kontrolu, ali nije mogla da podnese dug put. Ona ima i tri ugrađena stenta, a zbog narušenog zdravlja ne može da brine o sebi, pa je zbog toga bila kod brata sa kojim je pre dva dana doputovala u Beograd.

Usnija, koja je 25 godina na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu igrala Koštanu, razbolela se pre smrti supruga - harmonikaša Svetomira Šešića Šeleta. Kada je istaknuti estradni umetnik preminuo pre dve godine od raka pankreasa, to je Usniju potpuno dotuklo.

Njegov odlazak ostavio je veliku tugu i prazninu u pevačicinom srcu. Nije mogla da se pomiri sa činjenicom da je izgubila čoveka koji joj je bio sve - suprug, saradnik, prijatelj i veliki oslonac u životu. Usnija i Šele venčali su se 1978. godine, ali nisu imali decu.

Redžepova je ostavila neizbrisiv trag u narodnoj muzici pesmama "Kazuj krčmo, džerimo", "Zbog tebe, mori Leno", "Rasule se kose moje", "Od Niša do Vranja", "Ja sa juga, ti sa severa", "Živote moj"...

Osim brata i snaje, uz Usniju su sve vreme njene kolege i prijatelji sa kojima se redovno čuje telefonom. Kažu da je svesna ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi, ali da je jaka i veliki borac.

Redovno sam u kontaktu sa Usnijom, čule smo se pre nekoliko dana - kaže za "Novosti" njena dugogodišnja prijateljica i koleginica Goca Stojićević. - Svi smo uz nju, nadamo se da će pobediti opaku bolest. Otići ću da je posetim, jedva čekam da je vidim.

Svim srcem uz Usniju je i pevačica Izvorinka Milošević:

Usnija je divan čovek i prijatelj. Svi je mnogo volimo, neprestano smo uz nju i hrabrimo je. Ona je veliki borac, ne predaje se, bori se poslednjim atomom snage protiv nevolje koja ju je snašla.

Mnoge Usnijine kolege i prijatelji pokušavaju da joj pomognu u ovom teškom trenutku. Među njima je i čuvena makedonska pevačica Esma Redžepova. Ona je izjavila da čini sve kako bi Usniji obezbedila lečenje kod najboljih stručanjaka u Nemačkoj. Mnogi misle da su Usnija i Esma sestre, ali nisu, samo nose isto prezime.

Izvor: Novosti

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Podrška

13.08.2015 06:48

Izdrži, Usnija, svi smo uz tebe!

ODGOVORITE