Кина: 44 мртвих, више од 500 повријеђених

Број погинулих у снажној експлозији у складишту опасног материјала у кинеском северном лучком граду Тјенцину повећан је на 44 док је повређено више од 500 особа, јавила је јутрос кинеска званична новинска агенција Синхуа.

Свијет 13.08.2015 | 07:21
Кина: 44 мртвих, више од 500 повријеђених

Експлозија која се догодила у среду касно увече, развалила је врата околних зграда и затресла прозоре неколико километара унаоколо, пренео је АП.

Полиција у Тјенцину саопштила је да је почетну експлозију изазвала пошиљка у једном магацинском контејнеру, као и да је руководство компаније приведено.

Како су пренеле агенције, околна насеља у трећем по величини граду у Кини остала су без струје.

У приказаном видео снимку, види се пламен који светли у ноћи, према небу, а агенција Синхуа пренела је речи једног становника у близини, који је рекао да су се због експлозије разбила стакла на прозорима.

Кинески председник Си Ðинпинг апеловао је на све да уложе максималан напор како би се спасле жртве несреће и како би се угасио пожар.

Тјенцин је главна лука и индустријско подручје југоситочно од Пекинга.

Погледајте видео снимак:

Све указује на то да се ради о индустријском инциденту, кажу из кинеског сервиса ББЦ-ја.

Председник Кине Кси Ђинпинг позвао је да се уложе сви напори како би се спасле жртве и угасила ватра.

Кинески државни сеизмолошки центар је забележио да је магнитуда првог потреса била једнака детонацији три тоне ТНТ-а, док је наредна била еквивалентна јачини детонације 21 тоне експлозива, преноси ББЦ.

Тјанђин је главна лука и индустријско подручје југоисточно од Пекинга и има око 7,5 милиона становника.

Извор: ТАЊУГ

 

Коментари / 0

Оставите коментар