Kina: 44 mrtvih, više od 500 povrijeđenih

Broj poginulih u snažnoj eksploziji u skladištu opasnog materijala u kineskom severnom lučkom gradu Tjencinu povećan je na 44 dok je povređeno više od 500 osoba, javila je jutros kineska zvanična novinska agencija Sinhua.

Svijet 13.08.2015 | 07:21
Kina: 44 mrtvih, više od 500 povrijeđenih

Eksplozija koja se dogodila u sredu kasno uveče, razvalila je vrata okolnih zgrada i zatresla prozore nekoliko kilometara unaokolo, preneo je AP.

Policija u Tjencinu saopštila je da je početnu eksploziju izazvala pošiljka u jednom magacinskom kontejneru, kao i da je rukovodstvo kompanije privedeno.

Kako su prenele agencije, okolna naselja u trećem po veličini gradu u Kini ostala su bez struje.

U prikazanom video snimku, vidi se plamen koji svetli u noći, prema nebu, a agencija Sinhua prenela je reči jednog stanovnika u blizini, koji je rekao da su se zbog eksplozije razbila stakla na prozorima.

Kineski predsednik Si Ðinping apelovao je na sve da ulože maksimalan napor kako bi se spasle žrtve nesreće i kako bi se ugasio požar.

Tjencin je glavna luka i industrijsko područje jugositočno od Pekinga.

Pogledajte video snimak:

Sve ukazuje na to da se radi o industrijskom incidentu, kažu iz kineskog servisa BBC-ja.

Predsednik Kine Ksi Đinping pozvao je da se ulože svi napori kako bi se spasle žrtve i ugasila vatra.

Kineski državni seizmološki centar je zabeležio da je magnituda prvog potresa bila jednaka detonaciji tri tone TNT-a, dok je naredna bila ekvivalentna jačini detonacije 21 tone eksploziva, prenosi BBC.

Tjanđin je glavna luka i industrijsko područje jugoistočno od Pekinga i ima oko 7,5 miliona stanovnika.

Izvor: TANJUG

 

Komentari / 0

Ostavite komentar