Дух Лиге шампиона на Британија стадиону!

Стоук има више првака Европе него Ливерпул, Арсенал и Сити заједно! Великани енглеског фудбала би морали да се забрину над овим податком.

Фудбал 14.08.2015 | 13:20
Дух Лиге шампиона на Британија стадиону!

Потрошено је скоро 30.000.000 евра, што би аутоматски требало да значи објаву амбициозног плана о пласману у Европу, иако је Стоук само три пута у историји учестовао у УЕФА такмичењима, али ове сезоне има играче који знају не само како се игра него и осваја - Лига шампиона.

Долазак Џердана Шаћирија на Британија стадион распалио је машту навијача да би екипа Марка Хјуза, као пре четири године, могла бар до Лиге Европе (тад елиминисана у шеснаестини финала). Репрезентативац Швајцарске можда не може да обећа између 15 и 20 голова годишње, али пошто је фудбалер који у биограифји има чак 13 пехара можда може Потерсима да покаже менталитет победника.

Међу тих 13 трофеја је и онај највреднији, Лига шампиона коју је освојио 2013. у дресу Бајерна из Минхена. Исти пехар у колекцији има Ибрахим Афелај, који је овог лета стигао из Барселоне, са којом је Стари континент покорио 2011. Додуше, ни Шаћири, ни холандски везиста нису имали главне улоге у својим клубовима, међутим, могу да се подиче пехарима најзначанијег такмичења.

Уосталом, баш као и староседеоци у Стоуку, Бојан Кркић (чак две Лиге шампиона са Барселоном, 2009. и 2011), Марк Мунијеса (иако није играо ни минут, води се да је био члан генерације каталонског гиганта који је 2009. славио у Риму) и Марко Арнаутовић (добио медаљу без обзира што није играо за Интер 2010).

Податак за респект, али и за поређење са онима из врха Премијер лиге. И то са каквим величинама, пошто Стоук у овом тренутку збирно има више играча који су освајали Лигу шампиона него заједно Ливерпул (Данијел Стариџ са Челсијем, Марио Балотели са Интером), Манчестер Сити (Јаја Туре са Барселоном) и Арсенал (Петр Чех).

А славни Манчестер јунајтед у овом тренутку има само једног више од Стоука (Вејн Руни, Џони Еванс, Мајкл Керик, Виктор Валдес, Бастијан Швајнштајгер и Хуан Мата).

Коментари / 0

Оставите коментар