Duh Lige šampiona na Britanija stadionu!

Stouk ima više prvaka Evrope nego Liverpul, Arsenal i Siti zajedno! Velikani engleskog fudbala bi morali da se zabrinu nad ovim podatkom.

Fudbal 14.08.2015 | 13:20
Duh Lige šampiona na Britanija stadionu!

Potrošeno je skoro 30.000.000 evra, što bi automatski trebalo da znači objavu ambicioznog plana o plasmanu u Evropu, iako je Stouk samo tri puta u istoriji učestovao u UEFA takmičenjima, ali ove sezone ima igrače koji znaju ne samo kako se igra nego i osvaja - Liga šampiona.

Dolazak Džerdana Šaćirija na Britanija stadion raspalio je maštu navijača da bi ekipa Marka Hjuza, kao pre četiri godine, mogla bar do Lige Evrope (tad eliminisana u šesnaestini finala). Reprezentativac Švajcarske možda ne može da obeća između 15 i 20 golova godišnje, ali pošto je fudbaler koji u biograifji ima čak 13 pehara možda može Potersima da pokaže mentalitet pobednika.

Među tih 13 trofeja je i onaj najvredniji, Liga šampiona koju je osvojio 2013. u dresu Bajerna iz Minhena. Isti pehar u kolekciji ima Ibrahim Afelaj, koji je ovog leta stigao iz Barselone, sa kojom je Stari kontinent pokorio 2011. Doduše, ni Šaćiri, ni holandski vezista nisu imali glavne uloge u svojim klubovima, međutim, mogu da se podiče peharima najznačanijeg takmičenja.

Uostalom, baš kao i starosedeoci u Stouku, Bojan Krkić (čak dve Lige šampiona sa Barselonom, 2009. i 2011), Mark Munijesa (iako nije igrao ni minut, vodi se da je bio član generacije katalonskog giganta koji je 2009. slavio u Rimu) i Marko Arnautović (dobio medalju bez obzira što nije igrao za Inter 2010).

Podatak za respekt, ali i za poređenje sa onima iz vrha Premijer lige. I to sa kakvim veličinama, pošto Stouk u ovom trenutku zbirno ima više igrača koji su osvajali Ligu šampiona nego zajedno Liverpul (Danijel Staridž sa Čelsijem, Mario Baloteli sa Interom), Mančester Siti (Jaja Ture sa Barselonom) i Arsenal (Petr Čeh).

A slavni Mančester junajted u ovom trenutku ima samo jednog više od Stouka (Vejn Runi, Džoni Evans, Majkl Kerik, Viktor Valdes, Bastijan Švajnštajger i Huan Mata).

Komentari / 0

Ostavite komentar