ЛШ: Анализа БАТЕ Борисова...

Родионов вођа, Хлеб доведен баш за Партизан, Младеновић прети са бока, али није то непобедив тим. „Све од нас зависи, ако будемо на нивоу захтева можемо да прођемо у Лигу шампиона“, рапортира Илија Столица, помоћни тренер црно-белих после извиднице у Белорусији.

Фудбал 15.08.2015 | 18:00
ЛШ: Анализа БАТЕ Борисова...

Успели су партизановци, ред је да успе и Партизан. Вук Рашовић и Љубиша Ранковић на клупи, а Ненад Адамовић на терену су срушили са Динамом из Минска БАТЕ и то на његовом терену (1:0), истовремено скицирали црно-белима како би наредног уторка требало да играју први меч завршног кола квалификација за Лигу шампиона.

Меч у који првак Белорусије улази пољулајног самопоуздања, јер је пре два дана ретрпео тек други пораз у 2015. години и открио да, ипак, није моћан као претходних сезона, кад је као од шале добацивао до групне фазе Лиге шампиона.

У Хумској 1, наравно, не желе да прете ривалу, али после онога што су Илија Столица и Горан Сретеновић, помоћни тренери Партизана, видели на Борисов арени (капацитет 13.000 места) остаје утисак да су шансе у најмању руку - једнаке
„Главна импресија је да је БАТЕ феноменално органзован клуб, са модерним стадионом и јаком, дисциплинованом екипом која у сваком тренутку зна шта хоће и увек игра исто, без обзира на резултат. Испред нас је озбиљан противник, три пута у последње четири године играо је у групној фази елитног такмичења, али важи оно што сам рекао и пред Стеауу: уколико будемо на нивоу наших захтева можемо да прођемо даље. Значи, све зависи од нас. Тачније, она екипа која наметне ритам пласираће се у Лигу шампиона“, рапортира Илија Столица за МОЗЗАРТ Спорт после извиднице у Белорусији.

А како то игра БАТЕ, које су му главне одлике?
„Реч је о тиму који тешко прима, додуше и тешко даје голове. За разлику од Стеауе која је јака индивидуално, нарочито у офанзивном делу, наш наредни европски ривал се више ослања на тимску игру. Хомоген је као група, чврст, препознаје се добра хемија на терену, сваки појединац размишља на исти начин. Акценат стављају на транзицију, физички су доминантни, траже дуел игру, која им одговара”.

Додуше, није БАТЕ само екипа која жели на снагу да прође у Лигу шампиона. Има у њој и мајстора. Један такав стигао је прошлог петка, непосредно после жреба.
“По знању и квалитету јасно је да одскаче Александар Хлеб. Без обзира што је играо само друго полувреме против Динама, реч је о клупској легенди, трећи пут је задужио дрес БАТЕ Борисиова, доведен је баш да би играо ове утакмице протв нас, иако не знам колико ће бити спреман до уторка”.

Пре доласка Хлеба БАТЕ се ослањао највише на Виталија Родионова, шпица који већ седму сезону носи дрес белоруског шампиона, а ове сезоне је на 15 првенствених мечева дао седам голова.
“Родионов је вођа на терен. Види се то по његовим кретњама и гестикулацији, напада простор, тражи дубину и сигурно је главна претња. БАТЕ, иначе, почиње и углавном игра у формацији 4-2-3-1, уз напомену да је Немања Николић веза између дефанзивног и офанзивног дела екипе. Црногорски интернационалац се повредио пред крај првог полувремена, у овом тренутку не знам хоће ли бити спреман за дуел са нама. Тренер Јермаковић који је годинама ту, раније у улози асистентадоста се ослања на игру по боку, нарочито левом, где делује Филип Младеновић, бивши првотимац Црвене звезде. Још једна одлика су брзи напади које лако покушавају да заврше“.

На крају исцрпне анализе Илија Столица додаје да се у Борисову, наравно, срео и са Рашовићем и Ранковићем, који су такође оптимисти по питању Партизановог пласмана у Лигу шампиона, међутим...
„Верују и њих двојица, као и цео наш клуб, у квалитет онога што радимо и што смо представили против Стеауе, где смо осим играчке снаге показали и чврст карактер, што значи да простора за оптимизам има. Далеко од тога да је БАТЕ непобедив, само морамо да овом двомечу приступимо са великом дозом опреза. И да наметнемо наш стил“, додао је члан стручног штаба црно-белих.

Коментари / 0

Оставите коментар