LŠ: Analiza BATE Borisova...

Rodionov vođa, Hleb doveden baš za Partizan, Mladenović preti sa boka, ali nije to nepobediv tim. „Sve od nas zavisi, ako budemo na nivou zahteva možemo da prođemo u Ligu šampiona“, raportira Ilija Stolica, pomoćni trener crno-belih posle izvidnice u Belorusiji.

Fudbal 15.08.2015 | 18:00
LŠ: Analiza BATE Borisova...

Uspeli su partizanovci, red je da uspe i Partizan. Vuk Rašović i Ljubiša Ranković na klupi, a Nenad Adamović na terenu su srušili sa Dinamom iz Minska BATE i to na njegovom terenu (1:0), istovremeno skicirali crno-belima kako bi narednog utorka trebalo da igraju prvi meč završnog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Meč u koji prvak Belorusije ulazi poljulajnog samopouzdanja, jer je pre dva dana retrpeo tek drugi poraz u 2015. godini i otkrio da, ipak, nije moćan kao prethodnih sezona, kad je kao od šale dobacivao do grupne faze Lige šampiona.

U Humskoj 1, naravno, ne žele da prete rivalu, ali posle onoga što su Ilija Stolica i Goran Sretenović, pomoćni treneri Partizana, videli na Borisov areni (kapacitet 13.000 mesta) ostaje utisak da su šanse u najmanju ruku - jednake
„Glavna impresija je da je BATE fenomenalno organzovan klub, sa modernim stadionom i jakom, disciplinovanom ekipom koja u svakom trenutku zna šta hoće i uvek igra isto, bez obzira na rezultat. Ispred nas je ozbiljan protivnik, tri puta u poslednje četiri godine igrao je u grupnoj fazi elitnog takmičenja, ali važi ono što sam rekao i pred Steauu: ukoliko budemo na nivou naših zahteva možemo da prođemo dalje. Znači, sve zavisi od nas. Tačnije, ona ekipa koja nametne ritam plasiraće se u Ligu šampiona“, raportira Ilija Stolica za MOZZART Sport posle izvidnice u Belorusiji.

A kako to igra BATE, koje su mu glavne odlike?
„Reč je o timu koji teško prima, doduše i teško daje golove. Za razliku od Steaue koja je jaka individualno, naročito u ofanzivnom delu, naš naredni evropski rival se više oslanja na timsku igru. Homogen je kao grupa, čvrst, prepoznaje se dobra hemija na terenu, svaki pojedinac razmišlja na isti način. Akcenat stavljaju na tranziciju, fizički su dominantni, traže duel igru, koja im odgovara”.

Doduše, nije BATE samo ekipa koja želi na snagu da prođe u Ligu šampiona. Ima u njoj i majstora. Jedan takav stigao je prošlog petka, neposredno posle žreba.
“Po znanju i kvalitetu jasno je da odskače Aleksandar Hleb. Bez obzira što je igrao samo drugo poluvreme protiv Dinama, reč je o klupskoj legendi, treći put je zadužio dres BATE Borisiova, doveden je baš da bi igrao ove utakmice protv nas, iako ne znam koliko će biti spreman do utorka”.

Pre dolaska Hleba BATE se oslanjao najviše na Vitalija Rodionova, špica koji već sedmu sezonu nosi dres beloruskog šampiona, a ove sezone je na 15 prvenstvenih mečeva dao sedam golova.
“Rodionov je vođa na teren. Vidi se to po njegovim kretnjama i gestikulaciji, napada prostor, traži dubinu i sigurno je glavna pretnja. BATE, inače, počinje i uglavnom igra u formaciji 4-2-3-1, uz napomenu da je Nemanja Nikolić veza između defanzivnog i ofanzivnog dela ekipe. Crnogorski internacionalac se povredio pred kraj prvog poluvremena, u ovom trenutku ne znam hoće li biti spreman za duel sa nama. Trener Jermaković koji je godinama tu, ranije u ulozi asistentadosta se oslanja na igru po boku, naročito levom, gde deluje Filip Mladenović, bivši prvotimac Crvene zvezde. Još jedna odlika su brzi napadi koje lako pokušavaju da završe“.

Na kraju iscrpne analize Ilija Stolica dodaje da se u Borisovu, naravno, sreo i sa Rašovićem i Rankovićem, koji su takođe optimisti po pitanju Partizanovog plasmana u Ligu šampiona, međutim...
„Veruju i njih dvojica, kao i ceo naš klub, u kvalitet onoga što radimo i što smo predstavili protiv Steaue, gde smo osim igračke snage pokazali i čvrst karakter, što znači da prostora za optimizam ima. Daleko od toga da je BATE nepobediv, samo moramo da ovom dvomeču pristupimo sa velikom dozom opreza. I da nametnemo naš stil“, dodao je član stručnog štaba crno-belih.

Komentari / 0

Ostavite komentar