Пораз „Змајева“ на старту турнира у Истанбулу!

Кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине у сриједу увече поражена је на старту припремног турнира у Истанбулу. Боља је била домаћа селекција Турске резултатом 66:58.

Кошарка 12.08.2015 | 22:30
Пораз „Змајева“ на старту турнира у Истанбулу!

Репрезентација БиХ је прву четвртину добила са поготком предности (20:19), док је Турска другу четвртину завршила у своју корист резултатом 18:8.Селекција Турске је и у трећој четвртини била боља са 17:12, док су кошаркаши БиХ посљедњи период успјели да ублаже пораз (18:12).

БиХ је у одређеним моментима показала добру и квалитетну игру, што ипак на крају није било довољно за побједу у овој припремној утакмици за Еуробаскет.

Иначе, сениорска кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине од 12. до 15. августа у Турској ће одиграти још двије утакмице на припремном турниру за Еуробаскет 2015.

"Змајеви" ће се још састати с Грчком у петак у 16.30 сати, а посљедњу утакмицу одиграће против репрезентације Туниса (субота, 15.30).

До сада су изабраници Душка Ивановића одиграли три припремне утакмице и уписали два пораза и побједу. По пораз и побједу од Грузије (75:78 и 82:67) и један неуспјех против Хрватске (62:74).

Селекцију БиХ, која је ослабљена неиграњем тројице понајбољих играча - Мирзе Телетовића, Јусуфа Нуркића и Нихада Ђедовића, очекује послије турнира у Истанбулу још девет пријатељских утакмица на којима ће дизати форму до Европског првенства.

БиХ ће на Еуробаскету у групној фази укрстити копља с Пољском, Финском, Русијом, Израелом и домаћином Француском.

Коментари / 0

Оставите коментар