Бомба из Француске: Радомир Антић на клупи Марсеја?

Велеобрт у потрази за наследником Марсела Бијелсе и то у изведби менаџера Кристофа Итоа.

Фудбал 12.08.2015 | 22:16
Бомба из Француске: Радомир Антић на клупи Марсеја?

Бивши селектор Србије и, и даље, једини човек који је тренирао и Реал Мадрид и Барселону и Атлетико Мадрид, наш Радомир Антић, можда је добио посао у Европи после дуго времена!

Наиме, из Француске стижу бомбастичне вести да је Антићев менаџер за подручје Француске, тамо веома познати Кристоф Ито, успео да убеди председник Олимпика из Марсеја, Венсана Лабрена, да је управо "Човек фудбала" право решење после изненађујућег одласка чувеног Марсела Бијелсе.

Наводно су људи из Олимпика првобитно одбили идеју да екипу повере човеку који никада у каријери није водио ниједан француски клуб, али је потом Ито посетио "Велодром" (одакле је ове недеље сензационално одвео Матјеа Валбуену у ривалски Олимпик из Лиона) и, према првим извештајима, уверио Лабрена да контактира Антића, тренутно тренера кинеског друголигаша Хебеји Фортуна.

Ипак, упућени кажу да вести о томе "како је Антићев долазак у Марсеј готова ствар" треба узети с дозом опреза, јер Ито у Прованси важи за менаџера који бројне победе остварује управо притиском преко медија и да сјајно користи контакте које има међу спортским новинарима у Француској.

Тако је рецимо утицајни лист "Ла Прованце" данас Антића најавио у "гала" стилу, истичући у први план његове шпанске подвиге из 90-их година, само подижући притисак на Лабрена да отпутује у Кину по нашег познатог тренера.

Антић је после неколико година проведених у Партизану, где је водио млађе категорије, с успехом тренирао Сарагосу, Реал Мадрид, Овиједо, три пута Атлетико, поново Овиједо, кратко Барселону, па Селту, пре него што је 2008. постао селектор Србије. Потом, радио је само у Кини, прво у Шандогну и од 27. јануара ове године у друголигашу Хебеију.

Марсело "Лудак" Бијелса водио је Марсеј од 17. маја 2014. године до прошле недеље, када је екипа доживела пораз у првом колу, код куће, од Каена (0:1). Лабрен и његови сарадници тада су навијачима објаснили да је Бијелса "тражио немогуће ствари".

Историјски гледано, Марсеј, шампион Европе из 1993. године, често је доводио тренере с ових простора, углавном Хрвате, али су се они јако кратко задржавали на "Велодрому". Олимпик су водили Иван Марковић (1977-78), Жарко Оларевић (1984, 1985-86), Томислав Ивић (1991), Лука Перузовић (1995), а онда су током 2001. године, у само неколико месеци, тренери Марсеја били Хрвати – Ивић, Јосип Скоблар и Зоран Вујовић.

Од тада, нико на "ић" није добио прилику да води славни француски клуб, основан пре 115 година, који је од 1992. освојио само једну титулу првака – 2010. године. Укупно, ОМ их има девет, једну мање од рекордера Сент Етјена.

Коментари / 0

Оставите коментар