Bomba iz Francuske: Radomir Antić na klupi Marseja?

Veleobrt u potrazi za naslednikom Marsela Bijelse i to u izvedbi menadžera Kristofa Itoa.

Fudbal 12.08.2015 | 22:16
Bomba iz Francuske: Radomir Antić na klupi Marseja?

Bivši selektor Srbije i, i dalje, jedini čovek koji je trenirao i Real Madrid i Barselonu i Atletiko Madrid, naš Radomir Antić, možda je dobio posao u Evropi posle dugo vremena!

Naime, iz Francuske stižu bombastične vesti da je Antićev menadžer za područje Francuske, tamo veoma poznati Kristof Ito, uspeo da ubedi predsednik Olimpika iz Marseja, Vensana Labrena, da je upravo "Čovek fudbala" pravo rešenje posle iznenađujućeg odlaska čuvenog Marsela Bijelse.

Navodno su ljudi iz Olimpika prvobitno odbili ideju da ekipu povere čoveku koji nikada u karijeri nije vodio nijedan francuski klub, ali je potom Ito posetio "Velodrom" (odakle je ove nedelje senzacionalno odveo Matjea Valbuenu u rivalski Olimpik iz Liona) i, prema prvim izveštajima, uverio Labrena da kontaktira Antića, trenutno trenera kineskog drugoligaša Hebeji Fortuna.

Ipak, upućeni kažu da vesti o tome "kako je Antićev dolazak u Marsej gotova stvar" treba uzeti s dozom opreza, jer Ito u Provansi važi za menadžera koji brojne pobede ostvaruje upravo pritiskom preko medija i da sjajno koristi kontakte koje ima među sportskim novinarima u Francuskoj.

Tako je recimo uticajni list "La Provance" danas Antića najavio u "gala" stilu, ističući u prvi plan njegove španske podvige iz 90-ih godina, samo podižući pritisak na Labrena da otputuje u Kinu po našeg poznatog trenera.

Antić je posle nekoliko godina provedenih u Partizanu, gde je vodio mlađe kategorije, s uspehom trenirao Saragosu, Real Madrid, Ovijedo, tri puta Atletiko, ponovo Ovijedo, kratko Barselonu, pa Seltu, pre nego što je 2008. postao selektor Srbije. Potom, radio je samo u Kini, prvo u Šandognu i od 27. januara ove godine u drugoligašu Hebeiju.

Marselo "Ludak" Bijelsa vodio je Marsej od 17. maja 2014. godine do prošle nedelje, kada je ekipa doživela poraz u prvom kolu, kod kuće, od Kaena (0:1). Labren i njegovi saradnici tada su navijačima objasnili da je Bijelsa "tražio nemoguće stvari".

Istorijski gledano, Marsej, šampion Evrope iz 1993. godine, često je dovodio trenere s ovih prostora, uglavnom Hrvate, ali su se oni jako kratko zadržavali na "Velodromu". Olimpik su vodili Ivan Marković (1977-78), Žarko Olarević (1984, 1985-86), Tomislav Ivić (1991), Luka Peruzović (1995), a onda su tokom 2001. godine, u samo nekoliko meseci, treneri Marseja bili Hrvati – Ivić, Josip Skoblar i Zoran Vujović.

Od tada, niko na "ić" nije dobio priliku da vodi slavni francuski klub, osnovan pre 115 godina, koji je od 1992. osvojio samo jednu titulu prvaka – 2010. godine. Ukupno, OM ih ima devet, jednu manje od rekordera Sent Etjena.

Komentari / 0

Ostavite komentar