СЛС: Звезда опет ''из 2 у 1''! Рад је копирао! Славио и ОФК!

Фудбалери Црвене звезде савладали су у једном од два дербија петог кола Суперлиге Србије Чукарички са 3:1, и то после великог преокрета у другом полувремену, у којем су надокнадили гол заостатка. Апсолутни јунак црвено-белих био је леви бек Луис Ибањез, који је прво два пута затресао мрежу голмана Стевановића, а потом и асистирао Катаију за коначан резултат. 

Фудбал 12.08.2015 | 21:20
СЛС: Звезда опет ''из 2 у 1''! Рад је копирао! Славио и ОФК!

Апсолутни јунак црвено-белих био је леви бек Луис Ибањез, који је прво два пута затресао мрежу голмана Стевановића, а потом и асистирао Катаију за коначан резултат.

Имаће међутим „брђани” за чиме да жале, јер су били бољи ривал после првих 45. минута, водили су, али је онда дефанзивац Марко Ранђеловић направио два неопрезна прекршаја, за слободан ударац на ивици шеснаестерца, а потом и једанаестерац, па ће може слободно да понесе и епитет трагичара Чукаричког.

Гол Катаија у финишу био је само епилог много боље Звездине игре у наставку, односно великог пада гостујућег тима, па су црвено-бели апсолутно заслужено освојили три бода.

Од осећаја срамоте и стида пре десетак дана до тоталне вечерашње еуфорије. Како су на "фору" зарадили бод у судару са Радничким из Ниша, тако су у судару са Чукаричким фудбалери Црвене звезде искрварили за тријумф који су, благо је рећи, више него заслужили - 3:1. Можда тим Миодрага Божовића није имао хладну главу током већег дела меча, али у Луису Ибањезу је имао срце великог шампиона. Топовима из његове левице српски вицешампион је креирао трећи овосезонски преокрет и збацио са себе негативну традицију у сударима са дружином са Банобог брда.

Обијао је прагове загребачких ресторана одлазећи генерални директор Звездан Терзић како би убедио некадашњег члана Динама да стави "шару" на уговор са Црвеном звездом. Био је то класичан бинго прелазног рока, капиталац који је показао да поред 170 центиметара висине има међуножје које му се вуче по трави Маракане. Кад је неко рођен као шампион онда он у кризним моментима поцепа мрежу из слободног ударца, затим непогрешиво изведе пенал, у баријевском стилу, а потом искреира Александру Катаију туш - 3:1.

Звезда је у најбољој игри сезоне имала хладнокрбост Марка Грујића и моторичке способности брзо потрошеног Срђана Плавшића. Клизила је поново ка поразу, али Брђани су мислили да ће строго дефанзивом увући домаћина у нервозу и прегазити га као плитак поток. Био је то класичан превид Владана Милојевића, игнорисање фактора Ибањез.

Што се тиче првог полувремена - јуче Ненад Лалатовић, данас Божовић, за Владана Милојевића нема разлике. Као и у прошлој сезони тренер гостију уловио је Црвену звезду у класичну мишоловку за коју вам не треба ни три грама тренерског мозга. Пустио је после лета Плавшића поред Бојана Остојића и промашене шансе Идана Вереда да самопоуздање домаћина нарасте, а онда их брутално казнио. Била је то класична акција Брђана којом су и прошле године задавали смртоносне ударце Црвеној звезди. Све је деловало неподношљиво лако, али до изражаја је дошао Чукин аутоматизам, реч којом Милојевич често описује уиграност своје екипе. На центрирану повратну лопту са леве стране натрчао је Славољуб Срнић и у 19. минуту ефектно матирао Предрага Рајковића- 1:0.

Привидна инцијатива Црвене звезде, јалови пасови на средини терена, била је и више него очигледна оптичка варка. Поново су Брђани желели да сачекају тренутак у којем ће се обезглављена Црвена звезда залетети без гарда и добити ударац по сред лица. Капитен Брђана Игор Матић је имао отворену ситуацију, нешто налик Срнићевом голу, али је на срећу домаћина шутирао преко гола.

Мења Гроф Божовић срце тима, комбинује и прекомбинује, али ефекат остаје исти. Црвено-бели су и у вечерашњем мечу задржали негативну традицију и поново примили гол, али овога пута њихови проблеми сезали су много даље од позорне дефанзиве. Неуигране нападаче акције домаћина Брђани су тотално лимитирали, оставивши усамљеног Уга Вијеиру да се копрца као шаран на сувом, пошто агресивни Португалац није имао помоћ уплашеног Вереда. Звезда није могла ни преко бока, ни кроз средину, па јој је остало само да насилним покушајима уради нешто више... Али "исклесана" постава Чукаричког лако се одупирала, мада је имала силовитих проблема са брзом транзицијом лопта нашта је указивао тренер Милојевић.

Све је једнолично изгледало и у наставку, али онда је Луис Ибањез из стања хибернације извукао комплетан црвено- бели тим који је успоставио кохезију са трибинама и започео најбољи сегмент игре у сезони. Ибањезов пројектил из баланса је избацио госте, који су атипично за њих изгубили конце по терену.

Кратере између линија екипе Владан Милојевића могао је да искажњава прво Грујић (пречка), а потом је Јовић (први пут у комбинацији са Плавшићем) направио чисте зицере Петковићу и Катајиу. Креативни везиста је чак и заобишао Стевановића, али су небо над Топчидерским брдом парали уздаси разочарења.

Међутим, навијачи нису губили наду. Препознали су да је ривал ограничен на декадентну дефанзиву на конопци, и да не може да издржи комбинацију Звездиног оружја - хука са трибина и чаробне Ибањезове левице. Пенал у режији Вијеире је дошао као награда, а Катаи је ставио тачку

Фудбалери Рада и ОФК Београда забележили су тријумфе на отварању петог кола Суперлиге Србије.

У једином преосталом мечу Спартак и Јагодина одиграли су дуел без голова у Суботици.

Најзанимљивије је било на Бањици, где је Рад за само 13. минута успео да преокрене резултат против лучанске Младости – од 0:2 до 3:2 – и на крају слави 4:2 (0:2), док су 'Романтичари' на Карабурми били убедљиви против, новог суперлигаша, Радника из Сурдулице – 3:0 (1:0).

Младост је одлично почела меч у Београду, пошто је искористила грешке одбране Рада и повела са 2:0 головима Небојше Гаврића у шестом и Саше Јовановића у 18. минуту.

Домаћа екипа не само да је правила грешке, већ је деловала успорено у првом полувремену, али се то променило већ у других 45 минута. Прво је Иван Пешић у шеснаестерцу Младости фаулирао Милорада Дабића, тако да је судија Милан Илић досудио пенал, а Немања Михајловић је био сигуран извођач.

Само три минута касније, Милош Обрадовић је са леве стране убацио лопту, а Немања Арсенијевић је главом из близине сместио у мрежу за изједначење.

Питање победника коначно је решено у 80. минуту, када је Немања Михајловић са ивице шеснаестерца шутирао и савладао свог имењака Крзнарића на голу Младости за 4:2.

Рад сада има две победе, нерешено и два пораза, док је Млаодст остала на једном тријумфу, уз реми и три пораза.

ОФК Београд је био сигуран против новајлије у лиги. Ивица Јовановић довео је "романтичаре" у вођство већ у осмом минуту. Радник је после тога имао неколико прилика, али није успео да их искористи. Домаћин је у другом полувремену заиграо боље и головима Златка Лишчевића у 52. и Бранимира Субашића у 74. ставио тачку на меч.

ОФК је ово била друга победа уз три пораза, док Радник има учинак од једног тријумфа, два пораза и две нерешене утакмице.

Спартак није успео да савлада "фењераша" на свом терену и остао је на једној победи, уз две изгубљене и две нерешене утакмице.

Спартак у Суботици није успео да сруши екипу Јагодине и забележи други тријумф, која је после четири узастопна пораза грчевитом борбом у слабој фудбалској представи освојила први бод ове сезоне (0:0).

Суперлига, 5. коло:

ОФК Београд – Радник Сурдулица 3:0 (1:0)
Јовановић 8, Лишчевић 52, Субашић 74
Рад – Младост 4:2 (0:2)
Михајловић 49(п), 86, Арсенијевић 52, Живановић 58(аг) - Гаврић 6, Јовановић 18
Спартак – Јагодина 0:0
19.00 Црвена звезда – Чукарички 3:1
20.00 Борац – Јавор
20.00 Нови Пазар – Металац
20.00 Раднички – Вождовац

четвртак:
20.00 Војводина – Партизан

Коментари / 0

Оставите коментар