"WАДА прикривала позитивне тестове Американаца"!

Бивши власник лабораторије БАЛКО Виктор Конте оптужио је водеће спортске организације да су прикривале позитивне допинг налазе америчких олимпијских шампиона.

Остали спортови 13.08.2015 | 18:40
"WАДА прикривала позитивне тестове Американаца"!

Контроверзни бизнисмен, који је 2000. године био у центру велике допинг афере, рекао је за 'Јапан тајмс' да Међународна антидопинг агенција (WАДА) није желела да проверава тестове елитних спортиста "како се не би урушио читав олимпијски покрет".

Конте, који је неколико месеци између 2005. и 2006. провео у затвору због дистрибуције забрањених супстанци и стероида, наводно је у међувремену прешао на страну бораца против допинга.

Он је одслужио нову затворску казну јер је дистрибуирао стероиде спортистима као што су Мерион Џонс, Тим Монтгомери и Двејн Чемберс.

У интервјуу за јапански лист поводом најновијег допинг скандала у свету атлетике рекао је да је сигуран да су током Олимпијских игара у Сеулу 1988. били заташкани позитивни допинг резултати америчких атлетичара који су освојили злато – Флоренс Грифит Џојнер, Џеки Џојнер Керси и Андреа Филипса.

Коментари / 0

Оставите коментар