УЕФА: Роналдо, Меси или Суарес?! Ко је најбољи?

УЕФА скратила листу, остала су само тројица: Ко је најбољи играч Европе за прошлу сезону? Титулу брани Роналдо, конкуренти су му Меси и Суарез.

Фудбал 13.08.2015 | 21:20
УЕФА: Роналдо, Меси или Суарес?! Ко је најбољи?

Титулу брани Кристијано Роналдо, али му жестока конкуренција стиже из Барселоне. Очекивано, рекло би се, с тим да осим Лионела Месија, дугогодишњег највећег ривала Португалца, за трофеј да се бори његов колега из напада каталонског гиганта Луис Суарез.

УЕФА је скратила листу фудбалера номинованих за награду намењену најбољем фудбалеру Европе на три имена и за 27. август заказала свечану церемонију проглашења победника, непосредно пред жреб групне фазе Лиге шампиона у Монаку.

Победник ће се добити гласањем у Грималди форуму, којем ће присуствовати 54 еминентна европски спортска новинара (из сваке чланице УЕФА по један). Уосталом, њиховим гласовима се и дошло до скраћења листа, па су иза прве триојице остали: Ђанлуиђи Буфон (Јувентус), Нејмар (Барселона), Еден Азар (Челси), Андреа Пирло (Јувентус, сада Њујорк Сити), Артуро Видал (Јувентус, сада Бајерн), Карлос Тевез (Јувентус, сада Бока јуниорс) и Пол Погба (Јувентус).

Подсећамо, награду намењену најбољем фудбалеру Европе УЕФА је установила 2011, а досадашњи лауреати били су Лионел Меси (2011), Андрес Инијеста (2012), Франк Рибери (2013) и Кристијано Роналдо (2014).

Ко је, према вашем мишљењу, заслужио награду за најбољег играча Европе у сезони 2014/2015?

Коментари / 0

Оставите коментар