UEFA: Ronaldo, Mesi ili Suares?! Ko je najbolji?

UEFA skratila listu, ostala su samo trojica: Ko je najbolji igrač Evrope za prošlu sezonu? Titulu brani Ronaldo, konkurenti su mu Mesi i Suarez.

Fudbal 13.08.2015 | 21:20
UEFA: Ronaldo, Mesi ili Suares?! Ko je najbolji?

Titulu brani Kristijano Ronaldo, ali mu žestoka konkurencija stiže iz Barselone. Očekivano, reklo bi se, s tim da osim Lionela Mesija, dugogodišnjeg najvećeg rivala Portugalca, za trofej da se bori njegov kolega iz napada katalonskog giganta Luis Suarez.

UEFA je skratila listu fudbalera nominovanih za nagradu namenjenu najboljem fudbaleru Evrope na tri imena i za 27. avgust zakazala svečanu ceremoniju proglašenja pobednika, neposredno pred žreb grupne faze Lige šampiona u Monaku.

Pobednik će se dobiti glasanjem u Grimaldi forumu, kojem će prisustvovati 54 eminentna evropski sportska novinara (iz svake članice UEFA po jedan). Uostalom, njihovim glasovima se i došlo do skraćenja lista, pa su iza prve triojice ostali: Đanluiđi Bufon (Juventus), Nejmar (Barselona), Eden Azar (Čelsi), Andrea Pirlo (Juventus, sada Njujork Siti), Arturo Vidal (Juventus, sada Bajern), Karlos Tevez (Juventus, sada Boka juniors) i Pol Pogba (Juventus).

Podsećamo, nagradu namenjenu najboljem fudbaleru Evrope UEFA je ustanovila 2011, a dosadašnji laureati bili su Lionel Mesi (2011), Andres Inijesta (2012), Frank Riberi (2013) i Kristijano Ronaldo (2014).

Ko je, prema vašem mišljenju, zaslužio nagradu za najboljeg igrača Evrope u sezoni 2014/2015?

Komentari / 0

Ostavite komentar