Да ли је Видал погрешио што је прешао у Бајерн?!

Артуро Видал објаснио је због чега је напустио Јувентус и прешао у Бајерн Минхен. Да ли је донео погрешну процену?

Фудбал 14.08.2015 | 09:20
Да ли је Видал погрешио што је прешао у Бајерн?!

Артуро Видал одлучио је да после четири сезоне и четири титуле првака Италије са Јувентусом оде у Бајерн Минхен.

Образложио је то не новцем, већ жељом да током каријере, а има 28 година, освоји Лигу шампиона. Да ли је његова процена, да ће то пре урадити у Минхену него у Торину, била исправна? Показаће време, али је чињеница да је Чилеанац напустио Јуве после пласмана тог клуба у финале Лиге шампиона.

"Сваки играч сања да држи пехар Лиге шампиона у рукама. Зато је одлука да пређем у Бајерн била лака", рекао је Видал.

Бајерн има пет титула првака Европе, Јувентус само две. Међутим, од када је незаборавна генерација Бавараца из 70-их, предвођена Францом Бекенбауером, освојила три титуле првака Европе заредом (1974, 1975, 1976), скор славног клуба у финалима Купа/Лиге шампиона је – 2:5!

Можда је баш "Ратник" тај делић који ће од вечитог полуфиналисте и финалисте направити прави шампионски тим, попут оног из 2013. године, када је Бајерн Јупа Хајнкеса освојио све, па и Лигу шампиона.

Подсећамо, Пеп Гвардиола је на Видала потрошио 40 милиона евра, не рачунајући његову зараду.

"Играм фудбал с много страсти и остављам срце на терену. Због тога се надам да ћу проћи добро у Бајерну. С друге стране, Артуро приватно је потпуно другачији, миран и осећајан. Код куће, ја сам миран и тих тип. На терену је све другачије... Осећам како адреналин расте сваки пут када излазим на терен и говорим себи да морам да победим", представио се један од најкориснијих везиста у свету фудбала.

Шта ви кажете? Ко ће пре освојити Лигу шампиона, овај Јуве који се диже и враћа у врх европског фудбала или моћни Бајерн који је константно "ту" већ 5, 6 година, али којем најчешће фали мало...

Коментари / 0

Оставите коментар