Da li je Vidal pogrešio što je prešao u Bajern?!

Arturo Vidal objasnio je zbog čega je napustio Juventus i prešao u Bajern Minhen. Da li je doneo pogrešnu procenu?

Fudbal 14.08.2015 | 09:20
Da li je Vidal pogrešio što je prešao u Bajern?!

Arturo Vidal odlučio je da posle četiri sezone i četiri titule prvaka Italije sa Juventusom ode u Bajern Minhen.

Obrazložio je to ne novcem, već željom da tokom karijere, a ima 28 godina, osvoji Ligu šampiona. Da li je njegova procena, da će to pre uraditi u Minhenu nego u Torinu, bila ispravna? Pokazaće vreme, ali je činjenica da je Čileanac napustio Juve posle plasmana tog kluba u finale Lige šampiona.

"Svaki igrač sanja da drži pehar Lige šampiona u rukama. Zato je odluka da pređem u Bajern bila laka", rekao je Vidal.

Bajern ima pet titula prvaka Evrope, Juventus samo dve. Međutim, od kada je nezaboravna generacija Bavaraca iz 70-ih, predvođena Francom Bekenbauerom, osvojila tri titule prvaka Evrope zaredom (1974, 1975, 1976), skor slavnog kluba u finalima Kupa/Lige šampiona je – 2:5!

Možda je baš "Ratnik" taj delić koji će od večitog polufinaliste i finaliste napraviti pravi šampionski tim, poput onog iz 2013. godine, kada je Bajern Jupa Hajnkesa osvojio sve, pa i Ligu šampiona.

Podsećamo, Pep Gvardiola je na Vidala potrošio 40 miliona evra, ne računajući njegovu zaradu.

"Igram fudbal s mnogo strasti i ostavljam srce na terenu. Zbog toga se nadam da ću proći dobro u Bajernu. S druge strane, Arturo privatno je potpuno drugačiji, miran i osećajan. Kod kuće, ja sam miran i tih tip. Na terenu je sve drugačije... Osećam kako adrenalin raste svaki put kada izlazim na teren i govorim sebi da moram da pobedim", predstavio se jedan od najkorisnijih vezista u svetu fudbala.

Šta vi kažete? Ko će pre osvojiti Ligu šampiona, ovaj Juve koji se diže i vraća u vrh evropskog fudbala ili moćni Bajern koji je konstantno "tu" već 5, 6 godina, ali kojem najčešće fali malo...

Komentari / 0

Ostavite komentar