Хоћете Федерера?! Спремите два милиона!

Јевгениј Кафељников, бивши руски тенисер, открио је колико кошта присуство Роџера Федерера на неком турниру који није обавезан.

Тенис 13.08.2015 | 17:20
Хоћете Федерера?! Спремите два милиона!

Кафељинков је навео да је веома узбуђен због повратка турнира из серије 250 у Санкт Петербург после једногодишње паузе.

Јевгениј је учешће Милоша Раонића и Томаша Бердиха и додао да је наступ Федерера под знаком питања због високе цене.

„Са њима је било веома једноставно договорити се. Покушао сам да контактирам Федереров менаџмент, али ми је речено да ће нас његово присуство коштати око 2 милиона долара“, рекао је Кафељников.

Према прописима АТП-а за наступ на турнирима из серије 250 и 500 дозвољена је новчана надокнада, па је тако пре неколико недеља Рафаел Надал добио 500.000 евра за играње у Хамбургу.

Врхунски играчи требало би током сезоне да одиграју барем један турнир из најниже категорије и очигледно је да је за тако нешто потребно доста новца.

АТП турнир у Санкт Петербургу на програму је од 21. до 27. септембра у Сибур арени и биће игран на тврдој подлози.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

нормално

13.08.2015 20:25

Организатори свих турнира прижељкују да Федерер учествује на њима ,јер се са његовим учешћем надају доброј заради,пошто се добро зна да је он једини који годинама привуче највећи број гледалаца нае тенисеке трибине.Зна то и Кафељников,али би требао и знати да ако он и остали чланови организационог одбора турнира у Санкт Петербургу желе добру зараду ,треба и да платите адекватно онога који ће им је омогућити,а не да кука,

ОДГОВОРИТЕ