Hoćete Federera?! Spremite dva miliona!

Jevgenij Kafeljnikov, bivši ruski teniser, otkrio je koliko košta prisustvo Rodžera Federera na nekom turniru koji nije obavezan.

Tenis 13.08.2015 | 17:20
Hoćete Federera?! Spremite dva miliona!

Kafeljinkov je naveo da je veoma uzbuđen zbog povratka turnira iz serije 250 u Sankt Peterburg posle jednogodišnje pauze.

Jevgenij je učešće Miloša Raonića i Tomaša Berdiha i dodao da je nastup Federera pod znakom pitanja zbog visoke cene.

„Sa njima je bilo veoma jednostavno dogovoriti se. Pokušao sam da kontaktiram Federerov menadžment, ali mi je rečeno da će nas njegovo prisustvo koštati oko 2 miliona dolara“, rekao je Kafeljnikov.

Prema propisima ATP-a za nastup na turnirima iz serije 250 i 500 dozvoljena je novčana nadoknada, pa je tako pre nekoliko nedelja Rafael Nadal dobio 500.000 evra za igranje u Hamburgu.

Vrhunski igrači trebalo bi tokom sezone da odigraju barem jedan turnir iz najniže kategorije i očigledno je da je za tako nešto potrebno dosta novca.

ATP turnir u Sankt Peterburgu na programu je od 21. do 27. septembra u Sibur areni i biće igran na tvrdoj podlozi.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

normalno

13.08.2015 20:25

Organizatori svih turnira priželjkuju da Federer učestvuje na njima ,jer se sa njegovim učešćem nadaju dobroj zaradi,pošto se dobro zna da je on jedini koji godinama privuče najveći broj gledalaca nae teniseke tribine.Zna to i Kafeljnikov,ali bi trebao i znati da ako on i ostali članovi organizacionog odbora turnira u Sankt Peterburgu žele dobru zaradu ,treba i da platite adekvatno onoga koji će im je omogućiti,a ne da kuka,

ODGOVORITE