Да ли је Саутемптон пронашао нову златну коку?!

Челсијево „13. прасе“ стиже као замена за Шнајдерлина! Ориол Ромеу данас на медицинским прегледима, у наредна 24 сата уследиће и потпис...

Фудбал 13.08.2015 | 20:40
Да ли је Саутемптон пронашао нову златну коку?!

Док навијачи Саутемптона нестрпљиво чекају одговор из Селтика, одакле би на Сент Мери стадион требало да стигне холандски штопер Вирџил ван Дајк, управа Светаца припремила је потпуно неочекивано изненађење - Ориола Ромеуа!

Како преноси угледни британски Индепендент, Свеци су успели да договоре све услове трансфера са Челсијем, који ће на име обештећења добити 10.000.000 евра. Уговор би требало да буде потписан на четири године, а Ромеу ће данас обавити лекарске прегледе, а у наредна 24 сата сарадња би требало и да се озваничи.

Ромеу би у чету Роналда Кумана стигао као директна замена за Моргана Шнајдерлина, који је овог лета појачао Манчестер јунајтед за 35.000.000 евра.

Некада велики таленат чувене Барселонине академије Ла Масије овог лета дефинитивно ће напустити Челси, пошто ни после четири године труда и узалудних покушаја није успео да се наметне у првом тиму Плаваца. Шпански интернационалац и дефанзивни везиста, којем су фудбалски критичари предвиђали лет до звезданих висина, досадашњу каријеру махом је проводио на позајмицама, у Валенсији и Штутгарту. За тим Жозеа Муриња је током четири сезоне одиграо тек 33 утакмице у свим такмичењима, а осим у првој сезони ни у једном тренутку није успео да се избори за место стандардног првотимца и прилику је углавном добијао „на кашичицу“.

Ипак, како поменути лист тврди, Куман у 23-годишњем шпанском интернационалцу види играча који би могао да препороди каријеру на Сент Мери стадиону и у догледно време постане нова "златна кока" Саутемптона.

Гледајући из ове перспективе, Саутемптон би могао да има изузетно занимљиву екипу, посебно ако долазак потврди и већ поменути Вирџил ван Дајк. Мало холандског шмека, мало острвске издржљивости... Није лоше!

Коментари / 0

Оставите коментар