Da li je Sautempton pronašao novu zlatnu koku?!

Čelsijevo „13. prase“ stiže kao zamena za Šnajderlina! Oriol Romeu danas na medicinskim pregledima, u naredna 24 sata uslediće i potpis...

Fudbal 13.08.2015 | 20:40
Da li je Sautempton pronašao novu zlatnu koku?!

Dok navijači Sautemptona nestrpljivo čekaju odgovor iz Seltika, odakle bi na Sent Meri stadion trebalo da stigne holandski štoper Virdžil van Dajk, uprava Svetaca pripremila je potpuno neočekivano iznenađenje - Oriola Romeua!

Kako prenosi ugledni britanski Independent, Sveci su uspeli da dogovore sve uslove transfera sa Čelsijem, koji će na ime obeštećenja dobiti 10.000.000 evra. Ugovor bi trebalo da bude potpisan na četiri godine, a Romeu će danas obaviti lekarske preglede, a u naredna 24 sata saradnja bi trebalo i da se ozvaniči.

Romeu bi u četu Ronalda Kumana stigao kao direktna zamena za Morgana Šnajderlina, koji je ovog leta pojačao Mančester junajted za 35.000.000 evra.

Nekada veliki talenat čuvene Barselonine akademije La Masije ovog leta definitivno će napustiti Čelsi, pošto ni posle četiri godine truda i uzaludnih pokušaja nije uspeo da se nametne u prvom timu Plavaca. Španski internacionalac i defanzivni vezista, kojem su fudbalski kritičari predviđali let do zvezdanih visina, dosadašnju karijeru mahom je provodio na pozajmicama, u Valensiji i Štutgartu. Za tim Žozea Murinja je tokom četiri sezone odigrao tek 33 utakmice u svim takmičenjima, a osim u prvoj sezoni ni u jednom trenutku nije uspeo da se izbori za mesto standardnog prvotimca i priliku je uglavnom dobijao „na kašičicu“.

Ipak, kako pomenuti list tvrdi, Kuman u 23-godišnjem španskom internacionalcu vidi igrača koji bi mogao da preporodi karijeru na Sent Meri stadionu i u dogledno vreme postane nova "zlatna koka" Sautemptona.

Gledajući iz ove perspektive, Sautempton bi mogao da ima izuzetno zanimljivu ekipu, posebno ako dolazak potvrdi i već pomenuti Virdžil van Dajk. Malo holandskog šmeka, malo ostrvske izdržljivosti... Nije loše!

Komentari / 0

Ostavite komentar