Наше односе не треба да уређује Брисел

Вучић је изјавио да ће наставити да се залаже за иницијативу о заједничком дану сећања, за коју је рекао да није маркетиншки трик, и нагласио да није депримиран негативним одговорима који долазе са свих страна.

Србија 12.08.2015 | 17:15
Наше односе не треба да уређује Брисел

Вучић је рекао да би одмах прихватио такав предлог да је дошао од хрватског премијера Зорана Милановића или бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића.

"Прихватили бисмо одмах и волели бисмо то, јер таква иницијатива вреди више од оних иницијатива које долазе из Брисела или других центара моћи, јер кад се сами сетимо да уредимо своје односе, показујемо да то не радимо да бисмо добили политичке поене већ због себе, своје деце и будућности", рекао је Вучић.

Он је на заједничкој конференцији за новинаре након састанка са председником Српског народног већа и потпредседником Самосталне демократске српске странке Милорадом Пуповцем рекао да ће та идеја после неког времена бити прихваћена од свих.

"Што пре то боље, а што касније више мука ћемо да имамо", рекао је Вучић.

Додао је да ће о својој иницијативи говорити и на конференцији о западном Балкану у Бечу 27. августа, упркос томе сто су је већ одбили Милановић и шеф косовске дипломатије Хашим Тачи, а Изетбеговић оценио да је преурањена.

Он је рекао и да таква иницијатива није маркетиншки трик о чему говори и то што је већина грађана Србије, према његовим речима, не подржава.

"Наша је обавеза, метафорично речено, ако умемо да гледамо на два ока да нам и сузе иду на два ока а не само на једно и да морамо добро да разумемо шта смо у прошлости направили, и да гледамо да направимо будућност другачијом", рекао је Вучић.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Хеy,

12.08.2015 15:32

Јеси ли то изражавање тренирао код Матије Бећковића?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д.

12.08.2015 15:34

Вуциц-миритворац,невјероватно открице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бинг

12.08.2015 16:35

Не може се имати проценат на Ер Србији ако се не слуша.

Name

посматрац

12.08.2015 18:15

Овај цовјек или је глуп или неписмен па 100 година тај јаз медју овим народима траје сад је он се насо да то измири, а сви му јасно говоре да неце. А он као и Тадиц сваком идиоту кога сретне се извињава у насе име и тиме нас понизава до бесвјести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дени

12.08.2015 18:17

Мој Вуцицу има она народна:УЗАЛУД ЈЕ ГЛУВОМ ШАПТАТИ! Некима одговара овакво стање и бесмислино осјецање једине жртве!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кацавенда

12.08.2015 19:07

Е мој народе јесте глупи како вас весла овај вуцко нисте ни свесни

ОДГОВОРИТЕ
Name

млада босна

12.08.2015 19:13

Да је ова инцијатива досла од Цеде Јовановица прихватили би ми њу сви,а не од цовијека који је 20г националиста,па онда мало демократа.Цедо Јовановиц је једини цовијек који се је зртвовао за Србе са својим изјавама јер је говорио истину и зато га данас у парламенту Србије нема.Ко год највисе мозе слагат тај је увијек био први цовијек у српском народу,поголедајте само Милорада!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мир

12.08.2015 19:36

До помирења це доци када се за сваког убијеног се буде знао убица и када политицка елита сва три/цетири народа прихвати своје злоцине у пуном капацитету, па било да је то Олуја, Сребреница, Вуковар, Косово и Метохија итд. и када буду сви спремни да забране омаловазавање тудјих зртава. Тек кад се то доврси, онда це да буде могуце заједницки дансе обелезава и сеца мртвих и злоцина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

12.08.2015 19:55

Вук длаку мјења...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

12.08.2015 19:56

Овај цовјек је у најмању руку смијесан. Да некоментарисем његове изјаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрсиц

12.08.2015 19:59

Немој да говорис на конфернцији о западном Балкану у Бецу јер ти нико од сусједа не вјерује.За помирење треба висе од самог наклапања.Вили Брантово извињење и кајање је било искрено а твоја бунцања су лазна.Такви миротворци као сто је Вуциц нам не требају.Не би ме изненадило да иза свега не стоји Ангела Меркел.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

13.08.2015 09:19

Бјежи више Вучићу. Постајеш много досадан да не напишем неки вулгаран израз. За шта ти сматраш нас у РС-у?! Нигдје нас ниси поменуо. Да ли ти или Бакир покушавате да говорите у наше име?! Наше односе покушава да уређује Брисел преко тебе дресираног.Боље исправи поразе на Косову и спаси српски народ који си својом политиком оставио у немилост бјелосвјетским џелатима, ухапси бар једног тајкуна, испоручи Радишића и поправљај приреду у Србији. Немој да се замајаваш, ти си посрнули предсједник владе Србије и нема даље. Ограничи се на то. Чини ми се да те је у Поточарима требао погодити мало већи камен да ти укључи мозак.

ОДГОВОРИТЕ