Naše odnose ne treba da uređuje Brisel

Vučić je izjavio da će nastaviti da se zalaže za inicijativu o zajedničkom danu sećanja, za koju je rekao da nije marketinški trik, i naglasio da nije deprimiran negativnim odgovorima koji dolaze sa svih strana.

Srbija 12.08.2015 | 17:15
Naše odnose ne treba da uređuje Brisel

Vučić je rekao da bi odmah prihvatio takav predlog da je došao od hrvatskog premijera Zorana Milanovića ili bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića.

"Prihvatili bismo odmah i voleli bismo to, jer takva inicijativa vredi više od onih inicijativa koje dolaze iz Brisela ili drugih centara moći, jer kad se sami setimo da uredimo svoje odnose, pokazujemo da to ne radimo da bismo dobili političke poene već zbog sebe, svoje dece i budućnosti", rekao je Vučić.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka sa predsednikom Srpskog narodnog veća i potpredsednikom Samostalne demokratske srpske stranke Miloradom Pupovcem rekao da će ta ideja posle nekog vremena biti prihvaćena od svih.

"Što pre to bolje, a što kasnije više muka ćemo da imamo", rekao je Vučić.

Dodao je da će o svojoj inicijativi govoriti i na konferenciji o zapadnom Balkanu u Beču 27. avgusta, uprkos tome sto su je već odbili Milanović i šef kosovske diplomatije Hašim Tači, a Izetbegović ocenio da je preuranjena.

On je rekao i da takva inicijativa nije marketinški trik o čemu govori i to što je većina građana Srbije, prema njegovim rečima, ne podržava.

"Naša je obaveza, metaforično rečeno, ako umemo da gledamo na dva oka da nam i suze idu na dva oka a ne samo na jedno i da moramo dobro da razumemo šta smo u prošlosti napravili, i da gledamo da napravimo budućnost drugačijom", rekao je Vučić.

Izvor: Večernje NOVOSTI

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Hey,

12.08.2015 15:32

Jesi li to izražavanje trenirao kod Matije Bećkovića?

ODGOVORITE
Name

D.

12.08.2015 15:34

Vucic-miritvorac,nevjerovatno otkrice.

ODGOVORITE
Name

bing

12.08.2015 16:35

Ne može se imati procenat na Er Srbiji ako se ne sluša.

Name

posmatrac

12.08.2015 18:15

Ovaj covjek ili je glup ili nepismen pa 100 godina taj jaz medju ovim narodima traje sad je on se naso da to izmiri, a svi mu jasno govore da nece. A on kao i Tadic svakom idiotu koga sretne se izvinjava u nase ime i time nas ponizava do besvjesti.

ODGOVORITE
Name

Deni

12.08.2015 18:17

Moj Vucicu ima ona narodna:UZALUD JE GLUVOM ŠAPTATI! Nekima odgovara ovakvo stanje i besmislino osjecanje jedine žrtve!

ODGOVORITE
Name

Kacavenda

12.08.2015 19:07

E moj narode jeste glupi kako vas vesla ovaj vucko niste ni svesni

ODGOVORITE
Name

mlada bosna

12.08.2015 19:13

Da je ova incijativa dosla od Cede Jovanovica prihvatili bi mi nju svi,a ne od covijeka koji je 20g nacionalista,pa onda malo demokrata.Cedo Jovanovic je jedini covijek koji se je zrtvovao za Srbe sa svojim izjavama jer je govorio istinu i zato ga danas u parlamentu Srbije nema.Ko god najvise moze slagat taj je uvijek bio prvi covijek u srpskom narodu,pogoledajte samo Milorada!

ODGOVORITE
Name

mir

12.08.2015 19:36

Do pomirenja ce doci kada se za svakog ubijenog se bude znao ubica i kada politicka elita sva tri/cetiri naroda prihvati svoje zlocine u punom kapacitetu, pa bilo da je to Oluja, Srebrenica, Vukovar, Kosovo i Metohija itd. i kada budu svi spremni da zabrane omalovazavanje tudjih zrtava. Tek kad se to dovrsi, onda ce da bude moguce zajednicki danse obelezava i seca mrtvih i zlocina.

ODGOVORITE
Name

BL

12.08.2015 19:55

Vuk dlaku mjenja...

ODGOVORITE
Name

ja

12.08.2015 19:56

Ovaj covjek je u najmanju ruku smijesan. Da nekomentarisem njegove izjave.

ODGOVORITE
Name

mrsic

12.08.2015 19:59

Nemoj da govoris na konfernciji o zapadnom Balkanu u Becu jer ti niko od susjeda ne vjeruje.Za pomirenje treba vise od samog naklapanja.Vili Brantovo izvinjenje i kajanje je bilo iskreno a tvoja buncanja su lazna.Takvi mirotvorci kao sto je Vucic nam ne trebaju.Ne bi me iznenadilo da iza svega ne stoji Angela Merkel.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

13.08.2015 09:19

Bježi više Vučiću. Postaješ mnogo dosadan da ne napišem neki vulgaran izraz. Za šta ti smatraš nas u RS-u?! Nigdje nas nisi pomenuo. Da li ti ili Bakir pokušavate da govorite u naše ime?! Naše odnose pokušava da uređuje Brisel preko tebe dresiranog.Bolje ispravi poraze na Kosovu i spasi srpski narod koji si svojom politikom ostavio u nemilost bjelosvjetskim dželatima, uhapsi bar jednog tajkuna, isporuči Radišića i popravljaj priredu u Srbiji. Nemoj da se zamajavaš, ti si posrnuli predsjednik vlade Srbije i nema dalje. Ograniči se na to. Čini mi se da te je u Potočarima trebao pogoditi malo veći kamen da ti uključi mozak.

ODGOVORITE