Анализа: Да ли је Севиља омиљени ривал Месија?!

Омиљени ривал? Пре ће бити да је Севиља жртва Месијевог терора! Колико год клуб из Андалузије био добар, Меси је бољи...

 

Фудбал 15.08.2015 | 16:00
Анализа: Да ли је Севиља омиљени ривал Месија?!

Севиљин „стрептомицин“! Поред свих епитета, придева и стручних израза који су наденути Лионелу Месију током година фудбалског терора који врши на својим противницима, аргентински мађионичар је после два поготка и готово савршене игре у мечу Суперкупа Европе у Грузији зарадио још једну „етикету“ – специјалиста за Севиљу!

Колико год клуб из Андалузије био добар, а признаћете да тим Унаија Емерија игра одличан фудбал, једноставно Меси је опет бољи! Или, ако ћемо да будемо конкретни, Севиљина одбрана нема решење за све ђаконије које најбољи играч света спреми за њих.

Досадашњи биланс дуела са Севиљом каже следеће – 24 утакмице, 24 погодака. А то изгледа овако: 19 лигашких мечева и 18 погодака, два сусрета у Суперкупу Шпаније и три гола, две рецке у исто толико окршаја у Суперкупу Европе, док једино није успео да се упише у листу стрелаца у мечевима Купа краља.

Не смемо да заборавимо да напоменемо једну јако занимљиву чињеницу – Меси је најбољи стрелац у историји шпанског првенства постао 23. новембра прошле године, након што је постигао хет-трик против Севиље.

Да резимирамо – Месијеве омиљене жртве су Атлетико Мадрид и Севиља (по 24 гола, следећи је Реал, којем је сместио 21 погодак на 30 мечева, потом иде Осасуна (19 голова – 17 мечева) и Хетафе и Атлетик Билбао (17 голова – 19 мечева).

Коментари / 0

Оставите коментар