Analiza: Da li je Sevilja omiljeni rival Mesija?!

Omiljeni rival? Pre će biti da je Sevilja žrtva Mesijevog terora! Koliko god klub iz Andaluzije bio dobar, Mesi je bolji...

 

Fudbal 15.08.2015 | 16:00
Analiza: Da li je Sevilja omiljeni rival Mesija?!

Seviljin „streptomicin“! Pored svih epiteta, prideva i stručnih izraza koji su nadenuti Lionelu Mesiju tokom godina fudbalskog terora koji vrši na svojim protivnicima, argentinski mađioničar je posle dva pogotka i gotovo savršene igre u meču Superkupa Evrope u Gruziji zaradio još jednu „etiketu“ – specijalista za Sevilju!

Koliko god klub iz Andaluzije bio dobar, a priznaćete da tim Unaija Emerija igra odličan fudbal, jednostavno Mesi je opet bolji! Ili, ako ćemo da budemo konkretni, Seviljina odbrana nema rešenje za sve đakonije koje najbolji igrač sveta spremi za njih.

Dosadašnji bilans duela sa Seviljom kaže sledeće – 24 utakmice, 24 pogodaka. A to izgleda ovako: 19 ligaških mečeva i 18 pogodaka, dva susreta u Superkupu Španije i tri gola, dve recke u isto toliko okršaja u Superkupu Evrope, dok jedino nije uspeo da se upiše u listu strelaca u mečevima Kupa kralja.

Ne smemo da zaboravimo da napomenemo jednu jako zanimljivu činjenicu – Mesi je najbolji strelac u istoriji španskog prvenstva postao 23. novembra prošle godine, nakon što je postigao het-trik protiv Sevilje.

Da rezimiramo – Mesijeve omiljene žrtve su Atletiko Madrid i Sevilja (po 24 gola, sledeći je Real, kojem je smestio 21 pogodak na 30 mečeva, potom ide Osasuna (19 golova – 17 mečeva) i Hetafe i Atletik Bilbao (17 golova – 19 mečeva).

Komentari / 0

Ostavite komentar