Меси вс Роналдо - 80:80! Магија која не престаје...

Аргентински ас је својих 80 европских голова постигао за 103, а португалска машина за 120 утакмица...

Фудбал 13.08.2015 | 13:40
Меси вс Роналдо - 80:80! Магија која не престаје...

Не би било претерано ако напишемо – данашње генерације имају част да гледају два велика мајстора у ликовима Лионела Месија и Кристијана Роналда! Потврду ове констатације добили смо много пута последњих година, а аргентински мађионичар показао је већ на старту нове сезоне да би његова чаролија могла да достигне један нови ниво.

Двојица фудбалских великана до сада су „ратовала“ због многих историјских рекорда, а два прелепа поготка у незаборавној утакмици Суперкупа Европе против Севиље, две лепотице из слободног ударца довеле су Месија на „коту 80“ по броју голова у европским такмичењима. Тиме се Лео изједначио са највећим ривалом на првом месту вечне листе стрелаца.

Аргентински ас је својих 80 континенталних голова уписао на 103, а португалска машина на 120 утакмица, док је трећепласирани легендарни Раул Гонзалез Бланко са 76 погодака.

Одмах иза налази се Пипо Инзаги са 70 рецки, док Андреј Шевченко и Руд ван Нистелрој имају по 62 гола.

Интересантно, Меси је по први пут у каријери успео да укњижи и два поготка из слободног ударца на једном мечу. Уједно, ово је први пут да један играч Барселоне учини исто, а последњи који је тако нешто успео био је један, једини и непоновљиви Роналдињо у лигашком окршају са Бетисом (11. април 2007. године).

Меси – 80... Роналдо – 80! Магија која не престаје...

Коментари / 0

Оставите коментар