Mesi vs Ronaldo - 80:80! Magija koja ne prestaje...

Argentinski as je svojih 80 evropskih golova postigao za 103, a portugalska mašina za 120 utakmica...

Fudbal 13.08.2015 | 13:40
Mesi vs Ronaldo - 80:80! Magija koja ne prestaje...

Ne bi bilo preterano ako napišemo – današnje generacije imaju čast da gledaju dva velika majstora u likovima Lionela Mesija i Kristijana Ronalda! Potvrdu ove konstatacije dobili smo mnogo puta poslednjih godina, a argentinski mađioničar pokazao je već na startu nove sezone da bi njegova čarolija mogla da dostigne jedan novi nivo.

Dvojica fudbalskih velikana do sada su „ratovala“ zbog mnogih istorijskih rekorda, a dva prelepa pogotka u nezaboravnoj utakmici Superkupa Evrope protiv Sevilje, dve lepotice iz slobodnog udarca dovele su Mesija na „kotu 80“ po broju golova u evropskim takmičenjima. Time se Leo izjednačio sa najvećim rivalom na prvom mestu večne liste strelaca.

Argentinski as je svojih 80 kontinentalnih golova upisao na 103, a portugalska mašina na 120 utakmica, dok je trećeplasirani legendarni Raul Gonzalez Blanko sa 76 pogodaka.

Odmah iza nalazi se Pipo Inzagi sa 70 recki, dok Andrej Ševčenko i Rud van Nistelroj imaju po 62 gola.

Interesantno, Mesi je po prvi put u karijeri uspeo da uknjiži i dva pogotka iz slobodnog udarca na jednom meču. Ujedno, ovo je prvi put da jedan igrač Barselone učini isto, a poslednji koji je tako nešto uspeo bio je jedan, jedini i neponovljivi Ronaldinjo u ligaškom okršaju sa Betisom (11. april 2007. godine).

Mesi – 80... Ronaldo – 80! Magija koja ne prestaje...

Komentari / 0

Ostavite komentar