ЕП: Кадети БиХ са Хрватима за четвртфинале!

Кадетска кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине вечерас од 20:15 игра одлучујући меч против Хрватске за пласман у четвртфинале Европског првенства.

Кошарка 12.08.2015 | 17:20
ЕП: Кадети БиХ са Хрватима за четвртфинале!

Сјајни наступи кадетске кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине (У-16) довели су изабранике Јосипа Панџе на корак од пласмана међу осам најбољих екипа на Европском првенству у Литванији.

Након маестралног тријумфа против актуелног шампиона Европе 64:57, "змајићи" би евентуалном побједом против Хрватске изборили пласман у четвртфинале.

У случају пораза, млади бх. кошаркаши мораће ослушкивати резултате на другим утакмицама.

"Змајићима" је потребна побједа Црне Горе против Србије или изненађење на мечу Финска - Француска, тј. пораз "триколора".

Селектор Јосип Панџа је, након јучерашње побједе изјавио да је његова екипа добром игром успјела да задржи шансе за пласман међу осам најбољих у Европи, у моментима када су их скоро сви отписали.

"Побједом против одличне селекције Француске успјели смо одржати шансе за четвртфинале на Европском првенству", рекао је селектор бх. кошаркаша.

Напоменуо је како екипа БиХ данас у утакмици против Хрватске одлучује о својој судбини на Еуробаскету.

"Данас одлучујемо сами о својој судбини. Хрватска је изгубила своје шансе за пролаз даље. Међутим, квалитетом игре и играча које имају у тиму једнаки су свим осталима. Изгубили су четири егал утакмице. Играју растерећено и могу бити јако опасни", истакао је Панџа.

На крају је истакао како је међу многим кошаркашима у тиму БиХ примјетан умор напомињући како се ипак боре да на најбољи начин представе земљу у Европи.

"Код нас је већ сада примјетан велики умор, али играчи се херојски држе и боре, што је показатељ колико им је стало да нижу побједе у Европи. Даћемо све од себе да остваримо циљ, а то је улазак међу осам најбољих у Еуропи", рекао је селектор Панџа.

Меч БиХ - Хрватска игра се у Каунасу од 20 часова и 15 минута.

Коментари / 0

Оставите коментар