EP: Kadeti BiH sa Hrvatima za četvrtfinale!

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20:15 igra odlučujući meč protiv Hrvatske za plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Košarka 12.08.2015 | 17:20
EP: Kadeti BiH sa Hrvatima za četvrtfinale!

Sjajni nastupi kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine (U-16) doveli su izabranike Josipa Pandže na korak od plasmana među osam najboljih ekipa na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Nakon maestralnog trijumfa protiv aktuelnog šampiona Evrope 64:57, "zmajići" bi eventualnom pobjedom protiv Hrvatske izborili plasman u četvrtfinale.

U slučaju poraza, mladi bh. košarkaši moraće osluškivati rezultate na drugim utakmicama.

"Zmajićima" je potrebna pobjeda Crne Gore protiv Srbije ili iznenađenje na meču Finska - Francuska, tj. poraz "trikolora".

Selektor Josip Pandža je, nakon jučerašnje pobjede izjavio da je njegova ekipa dobrom igrom uspjela da zadrži šanse za plasman među osam najboljih u Evropi, u momentima kada su ih skoro svi otpisali.

"Pobjedom protiv odlične selekcije Francuske uspjeli smo održati šanse za četvrtfinale na Evropskom prvenstvu", rekao je selektor bh. košarkaša.

Napomenuo je kako ekipa BiH danas u utakmici protiv Hrvatske odlučuje o svojoj sudbini na Eurobasketu.

"Danas odlučujemo sami o svojoj sudbini. Hrvatska je izgubila svoje šanse za prolaz dalje. Međutim, kvalitetom igre i igrača koje imaju u timu jednaki su svim ostalima. Izgubili su četiri egal utakmice. Igraju rasterećeno i mogu biti jako opasni", istakao je Pandža.

Na kraju je istakao kako je među mnogim košarkašima u timu BiH primjetan umor napominjući kako se ipak bore da na najbolji način predstave zemlju u Evropi.

"Kod nas je već sada primjetan veliki umor, ali igrači se herojski drže i bore, što je pokazatelj koliko im je stalo da nižu pobjede u Evropi. Daćemo sve od sebe da ostvarimo cilj, a to je ulazak među osam najboljih u Europi", rekao je selektor Pandža.

Meč BiH - Hrvatska igra se u Kaunasu od 20 časova i 15 minuta.

Komentari / 0

Ostavite komentar