"Надал не може да освоји Грен слем ако..."

Лери Стефанки, бивши тренер многих тениских звезда, рекао је да Рафа Надал неће освојити Грен слем ако настави да игра као да има 13 година.

Тенис 14.08.2015 | 10:20
"Надал не може да освоји Грен слем ако..."

Стефанки, који је током каријере тренирао Џона Мекинроа, Марсела Риоса, Јевгенија Кафељникова, Тима Хенмана, Фернанда Гонсалеса, Ендија Родика и Марију Шарапову, истакао је да Надалово тело не може да издржи напоре као са почетка каријере.

Тада је доминирао АТП туром освојивши укупно 14 Грен слем трофеја, од тога два на Вимблдону.

“Када је победио Федерера на Вимблдону рекао сам: ‘О мој боже. Овај момак стварно развија игру и није једнодимензионални играч који јури сваку лопту и чека да други момак умре. Овај момак хвата бекхенде у пењању, погађа винере. Стајао је унутар терена и ‘сипао’ винере као Агаси”, рекао је Стефанки.

Он се потом осврнуо на то да Шпанац мора да промени приступ игри.

“То је главна ствар – он може то да изведе, видео сам га да то ради. Само мора да се врати игри коју је имао и тада ће му бити много забавније. Али ако буде наставио да мисли да ће играти као 13-годишњак, трчати унаоколо и играти дефанзивно, то неће функционисати. Неће освојити Грен слем. Он има велико срце и не видим га како само трчи на терену, то ме нервира. То не можете радити у тим годинама, морате бити мало паметнији”, закључио је Стефанки.

Коментари / 0

Оставите коментар