"Nadal ne može da osvoji Gren slem ako..."

Leri Stefanki, bivši trener mnogih teniskih zvezda, rekao je da Rafa Nadal neće osvojiti Gren slem ako nastavi da igra kao da ima 13 godina.

Tenis 14.08.2015 | 10:20
"Nadal ne može da osvoji Gren slem ako..."

Stefanki, koji je tokom karijere trenirao Džona Mekinroa, Marsela Riosa, Jevgenija Kafeljnikova, Tima Henmana, Fernanda Gonsalesa, Endija Rodika i Mariju Šarapovu, istakao je da Nadalovo telo ne može da izdrži napore kao sa početka karijere.

Tada je dominirao ATP turom osvojivši ukupno 14 Gren slem trofeja, od toga dva na Vimbldonu.

“Kada je pobedio Federera na Vimbldonu rekao sam: ‘O moj bože. Ovaj momak stvarno razvija igru i nije jednodimenzionalni igrač koji juri svaku loptu i čeka da drugi momak umre. Ovaj momak hvata bekhende u penjanju, pogađa vinere. Stajao je unutar terena i ‘sipao’ vinere kao Agasi”, rekao je Stefanki.

On se potom osvrnuo na to da Španac mora da promeni pristup igri.

“To je glavna stvar – on može to da izvede, video sam ga da to radi. Samo mora da se vrati igri koju je imao i tada će mu biti mnogo zabavnije. Ali ako bude nastavio da misli da će igrati kao 13-godišnjak, trčati unaokolo i igrati defanzivno, to neće funkcionisati. Neće osvojiti Gren slem. On ima veliko srce i ne vidim ga kako samo trči na terenu, to me nervira. To ne možete raditi u tim godinama, morate biti malo pametniji”, zaključio je Stefanki.

Komentari / 0

Ostavite komentar